Dévényi Tibor csapást mért az MTV-re

Dévényi Tibor csapást mért az MTV-re

2007. június 20. 12:41, Szerda
Az internetezők által kevésre tartott, a megboldogult kommunista időszakban azonban több százezer gyermek nagy kedvenceként pöttyös labdákat dobáló lemezlovas megrendítő csapást mért a Magyar Televízióra.

Sokan még talán emlékszünk a híres "dídzsével" készült pár éves interjúra, ahol is Dévényi kijelentette, hogy azért nem olvassa az internetes sajtót, mert szerinte "a netezők társadalomképtelen, sunyi alakok, akik nem merik nyíltan felvállalni a saját véleményüket." Ebből az idézetből is kiderülhet, hogy mindenki Tibi bácsija ha egyszer valamit a fejébe vesz akkor attól nem tágít, s így tett a királyi televízióval történő pereskedés közepette is.

Az 59 éves lemezlovas ugyanis egy négy éve húzódó pert nyert meg az MTV-vel szemben a Három kívánság című esztrád gyerekműsorral kapcsolatban, melyet saját szellemi termékének tekintett. A per tárgya az volt, hogy az MTV efölött nagyvonalúan elsiklott és a nevet a "magáévá tette". Dévényi azt is nehezményezte, hogy a per miatt a sokak egészséges szocializációját szolgáló műsorról az MTV 50. születésnapja alkalmából tartott megemlékezéseken is elfeledkeztek.

A jogerős ítélet szerint az MTV által bejegyzett nevet törölték és ezután Dévényi szabadon rendelkezhet vele. A kereskedelmi csatornák minden bizonnyal ugrásra készen állnak.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások