A TV2 a német sorozatokkal is befürdött

A TV2 a német sorozatokkal is befürdött

2007. július 5. 12:46, Csütörtök
Mindent lehet mondani a TV2-re, csak azt nem, hogy nem próbálkozik derekasan. Az más kérdés, hogy hiába akarta a csatorna a germán sorozatokra szoktatni a Cobra 11-et is kultiváló magyar nézőket, ez nem sikerült.

Két német sorozattal próbálkozott a csatorna szerda és csütörtök esténként, hátha az amerikai szériákba kissé belefásult emberekbe némi újdonsággal lelket lehet verni. Azonban minden hiába volt. A Se füle, se farka - Avagy a meseírók beájulnak című meseparódia-sorozat bukása még valahol érthető is, hiszen az igen egyedi és olykor lefordíthatatlan megoldásokkal operáló germán humort nehéz visszaadni élvezhető módon, de igazából ez sem magyarázat arra, hogy a sorozat idején miért nézték kétszer annyian a konkurens kereskedelmi csatornát. A meseparódia legutóbbi epizódja csak 847 ezer nézőt érdekelt, míg ugyanekkor az RTL Klubot 1,885 millión választották.

A másik német széria, a GSG9 - Az elit kommandó címre hallgatott és az akcióstílus miatt is közelített a már említett, nálunk sokáig topsorozatnak számító Cobra 11 szellemiségéhez, mégis bukás lett a sorozat osztályrésze. Múlt héten csütörtökön mindössze 844 ezren választották esti szórakozásnak a német kommandósok megpróbáltatásainak figyelését, ami mindössze 19,4%-os közönságarányt jelentett, bár a kereskedelmileg fontos 18-49-es korosztályban egy fokkal erősebb, 20,4%-os SHR-t regisztráltak.

A nagy kérdés persze a végére maradt: mi a bukás oka? Vagy lehet, hogy ismét a nézettségmérés rendszerben érdemes keresni a galibát? Mert valahol elképzelhetetlennek tűnik, hogy egy lövöldözős német akciófilm ilyen zsengén szerepeljen.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások