Új trükkök a hazai tévében

Új trükkök a hazai tévében

2007. július 13. 11:10, Péntek
Ritkán szólunk ezeken a hasábokon a BBC Prime-ról, pedig ha van filmeket és sorozatokat sugárzó csatorna, amelyik megérdemelné az említést, akkor ez mindenképpen. Legújabb sorozata kapcsán mi sem hallgathatunk tovább.

Bár az utóbbi időkben egyre többen gyógyulnak rá a tévéssorozatok műfajára, nagyjából ez a rajongás kimerül a hollywoodi sorozatokban (...) és a Cobra 11-ben, az angolokat nem csak a nézők, hanem a csatornák is hanyagolják - kivéve a BBC Prime-ot, mely nemzetiségéből adódóan is eláraszt minket angol sorozatokkal.

Ráadásul a BBC Prime egyik nagy előnye, hogy feliratosan adja a filmeket, sorozatokat úgy, ahogyan sokak követelték a nagyobb kereskedelmi adóktól. Az angol nyelvű tévé legújabb premierje a New Tricks, vagyis az Új trükkök a közelmúlt egyik angol sikersorozata volt a krimi műfajában, nem is volt csoda, hogy elkészült belőle a 2. évad is. Majd a 3. Majd a 4.


Az Új trükkök, a kultklasszikus Waking the Dead-hez hasonlóan régi ügyek felgöngyölítésével foglalkozik, kissé könnyedebb, humorosabb formában. A történet szerint Sandra Pullman főfelügyelő pár visszavonult kollegáját kéri fel a fenti feladatra, akik visszatérnek a rendőrség kötelékében, s bár a ma technikáját kevéssé ismerik, de ingujjból még így is elő tudnak húzni pár, hagyományosnak cseppet sem mondható módszert.

További jó hír, hogy a július 13-án 21.00-tól induló sorozat első évadát követően augusztus végén a másodikat is megkapjuk azonnal.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások