Búcsúzott a TV2 történetének legnagyobb bukása

Búcsúzott a TV2 történetének legnagyobb bukása

2007. július 14. 05:48, Szombat
Persze, hogy az Egy rém rendes család Budapesten című sorozatról van szó, mely az Amerikában oly sikeres Egy rém rendes család feldolgozása. Hiába az eredetihez teljesen hasonló szövegkönyv, a neves színészek, a nézők magasról tettek a sorozatra.

Nemrég utoljára láthatták a kitartó rajongók a TV2 új szituációs komédiájának hattyúdalát, melynek utolsó epizódját, a 26. részt a negatív rekordnak számító 291 ezer néző élvezte a nézettségi adatok szerint. A Bándi család tehát elbúcsúzott és a jelek szerint nem is fognak visszatérni egy második évadra.

Bár a hasas szinte azonnali volt, hiszen már a bepromózott premier is hatalmas bukás volt, annak ellenére, hogy a gigaprodukciók (ld. több százmillió forintos költségvetés) első adásai meglehetősen nézettek szoktak lenni, hiszen a bemutató népszerűségére csak a reklámok hatnak, a produkció minősége nem. Ezután a TV2 még próbált trükközni a sorozat kezdési időpontjával, az RTL Klub reklámjának időpontjára időzítette, de nem sok babér termett a hazai cipőeladó családjának.

Mivel viszont a jó érzékkel megkötött szerződés alapján a megrendelt 26 epizódból minden egyes részt le kellett forgatnia a szerződő félnek, így a csatorna nem tehette meg, hogy leveszi Bándiékat a műsorról, s kénytelen-kelletlen adásba engedte a maradék részeket, sokkal kevésbé nézett időpontban, ahol a kitartó fanatikusoknak köszönhetően már apró részsikereket is arathatott a sorozat, hisz előfordult, hogy a konkurencia Alias-át felülmúlta nézettségben.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások