Csúcson az SMS népszerűsége

Csúcson az SMS népszerűsége

2007. július 19. 20:14, Csütörtök
Az Informa nevű brit piackutató cég legfrissebb felmérése szerint még soha nem küldtek a világon annyi rövid szöveges üzenetet az emberek, mint az idei esztendő első negyedévében.

A mobil szolgáltatók előfizetői a 2007-es év első három hónapjában összesen 620 milliárd SMS-t küldtek. Ez az adat 50 százalékkal nagyobb, mint a tavalyi esztendő hasonló időszakában regisztrált érték és abszolút rekordnak felel meg. A mobil adatforgalomból származó bevételek szintén rekordokat döntögetnek, 23 százalékkal nőttek az elmúlt egy évben és elérték a 34,3 milliárd dollárt. A növekvő SMS-ezési kedv elsősorban a világszerte jelentősen csökkenő áraknak és a mobil szolgáltatók által kínált egyre kedvezőbb csomagoknak köszönhető.

A rövid szöveges üzenetek küldésén kívül persze jövedelmezőek a más mobil szolgáltatások is, a bevételek kétharmada utóbbiakból származik. Az elemzők szerint mindez azt jelenti, hogy hamarosan megtérülnek a különböző mobil technológiákba (UMTS stb.) való beruházások költségei. Ugyanakkor jelentős eltérések vannak a világ különböző régióiban található országok között: van, ahol szívesebben SMS-eznek az emberek és van, ahol inkább más szolgáltatásokat (MMS-küldés, mobil bankolás, internetezés) részesítenek előnyben. A különbségek még az egyes országokon belül is jól megfigyelhetők. Jó példa erre Németország vagy az Egyesült Államok, ahol a különböző tartományokban, illetve szövetségi államokban élők más és más területen jeleskednek.

"A jelenlegi adatokból kiindulva azt valószínűsítjük, hogy a meglévő adatforgalom és az abból származó bevételünk a következő időszakban is tovább fog nőni" - közölte Klaus Czerwinski, a T-Mobile szóvivője.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások