2010-ben jöhet a Windows 7

2010-ben jöhet a Windows 7

2007. július 22. 13:10, Vasárnap
A friss hírek szerint a Microsoft megkezdte a Windows 7, vagyis a Vienna részleteinek tisztázását. Ezek még nem ismertek, de a cég legfeljebb három éven belül szeretné elkészíteni az operációs rendszert.

A News.com a vállalathoz közel álló forrásokra hivatkozva számolt be arról, hogy Redmondban megkezdődtek a konkrét megbeszélések a Vienna fontosabb részleteiről és funkcióiról. Egyelőre nem sok minden szivárgott ki, ám azt már tudni lehet, hogy a Microsoft Windows 7 névre keresztelte a Vista utódját és hogy ezzel egy szigorúbb menetrendhez szeretnék tartani magukat, megelőzvén a mostanihoz hasonló komolyabb csúszásokat.

Az szintén biztos, hogy az operációs rendszer 32 és 64 bites változatokban egyaránt megjelenik és a Vistához hasonlóan több verziót kapnak az otthoni és vállalati felhasználók. A cég egy előfizetéses alapokon működő rendszeren is gondolkodik, ám ennek részleteiről még semmit nem tudni. "A Microsoft három éves fejlesztési periódust írt elő az operációs rendszeren dolgozó csapatnak, ám a pontos megjelenési időpont a megfelelő minőségi szint eléréséhez köti" - derült ki a cég által elküldött körlevélből. A partnereket már most tájékoztatják a fontosabb újításokról, igyekezvén megfelelni igényeiknek.

A következő állomás azonban a Vista első javítócsomagja, amely körül némi félreértést kellett tisztáznia Redmondnak. Egy véletlen elírásból ugyanis többen arra a következtetésre jutottak, hogy az SP1 előzetese már elérhető, így az ügyet egy cáfolat és bocsánatkérés útján kellett elrendeznie a cégnek. A levélben ugyanis tévesen szerepelt a Vista SP1, amely helyett valójában a Windows Server 2008 egy új bétájáról volt szó, és ez vált elérhetővé a szervízcsomag helyett.

A ZDNetnek küldött emailban már pontosabban fogalmazott a cég: "A Vista javítócsomagja mindenképpen megjelenik, ám a konkrét időpontról még korai lenne beszélni. Terveink szerint az SP1 még az év vége előtt elérhető lesz."

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások