Sziget 2007 - Nagy nevek

Sziget 2007 - Nagy nevek

2007. augusztus 6. 15:25, Hétfő
15. alkalommal gyülekezhetnek a Sziget fesztivál rajongói Budapesten, persze idő közben kicsit többen lettek, mint másfél évtizeddel ezelőtt. A zenei felhozatal színes, érdekes és sokszor meglepetéseket okoz, de fesztiválozni már ezerszer élvezetesebb környezetben lehet ennél szinte bárhol. Koncertajánlónk következik.

Ahogyan már tavaly és tavalyelőtt is megtörtént, idén is már a fesztivál kezdete előtt elfogytak az ottalvós hetijegyek, ezekből idén 25 000 darabot adtak el. Sőt a szervezők arra számítanak, hogy nemcsak a kempingekben lesz kirakva a megtelt tábla, hanem lesz néhány nap, mikor az egész rendezvény képtelen lesz több látogatót fogadni. Emiatt a napijegyeket is érdemes időben megvenni. Aki esetleg lecsúszott az ottalvós jegyről, az a szabályzat szerint megteheti, hogy vesz egy hazamenős hetijegyet, majd mikor a kempingben lebukik, akkor kifizeti a különbözetet az ellenőröknek.

Összeállításunkban természetesen csak limitált számú előadó számára jutott hely, de aki kíváncsi saját kedvenceire vagy ismeretlen nevet talál, annak a Last.fm a barátja, hiszen ott meghallgathatja, megnézheti a világ szinte minden előadóját, illetve olvashathat is róla. A citált előadók nevei alatt található linkek éppen ezért a Last.fm profiljaikra mutatnak. Jó szórakozást!.

Kedd - LGT
A 0. napi lazítás helyett a szervezők ugrottak egyet és egy nappal kibővítették a hét napos rendezvényt plusz eggyel. A program a "Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról" című musicallel és az LGT koncertjével kezdődik, amire csak az ottalvós hetijegy vagy a külön megvásárolt napijegy érvényes. Az igazi koncert pörgés viszont valóban szerdán kezdődik, amikor már a két nagyszínpad programjai közül is nehéz lesz választani.



Szerda - Manu Chao
Első napon például a Nagyszínpad Manu Chao-val csábít, a galíciai folk énekessel. A jól ismert francia előadó zenéjében nemcsak francia, hanem a spanyol, arab, galíciai, portugál, angol és olasz nyelv is keveredik, stílusokban pedig a rock, sanzon, salsa, reggae, ska területeken kóborol. Érdekesség, hogy ő a világ egyik legkelendőbb előadója, iszonyat sok eladott lemezzel, csak az angolszász dominanciájú világban ez nem annyira köztudott dolog.



Szerda - Salif Keita
Ugyanezen a napon az iWiW Világzenei Nagyszínpadon Salif Keita mozgatja meg majd a tömeget. Tavaly a VIDOR fesztiválon Nyíregyházán óriási bulit csapott, igaz ott viszonylag kis közönségnek. Keita szintén világhírű előadó, Maliból származó albínó fekete, aki ráadásul a Mali Birodalom alapítójának egyenes ági leszármazottja. Már szürke bőre miatt sem lehetett biztonságban, de a zenét választva egyértelművé vált, hogy királyi családja kitagadja és száműzi. Szerencsések lehetünk, hogy ez így történt, mert Salif Keita képes volt az afrikai dallamokat olyan pop elemekkel ötvözni, amitől a világ sok millió ember számára összekapcsolja a földrészeket.



Csütörtök - The Chemical Brothers
Második napon ismét választásra kényszerülhet az igényes szórakozó. A Nagyszínpadon a big beat elektronika egyik nagymestere, a The Chemical Brothers hangolja be az embereket. Aki tavaly élvezte a The Prodigy-t, annak mindenképp érdemes ezt is megnézni, mert a '95 óta működő brit csapat saját műfajának úttörője és egyben egyik legjobb művelője is, nem is beszélve a profi DJ szettekről.



Csütörtök - Cesária Évora
Akit a természetesség vonz, az viszont a Zöld-foki szigetekről érkezett Cesária Évora kényeztet majd lágy latin andalgásával. A hölgy nem ma kezdte az ipart, hiszen 1941-ben született, igaz, első lemezét csak több mint 40 évesen jelentette meg. Három évvel ezelőtt Grammy-díjat is kapott, mégpedig a legjobb világzenei album kategóriában.


Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások