Mérsékelten csökken az Xbox 360 ára

Mérsékelten csökken az Xbox 360 ára

2007. augusztus 7. 10:31, Kedd
A korábbi híreszteléseknek megfelelően a Microsoft mérsékelte a különböző Xbox 360 változatok árát. A szoftvercég már az ünnepekre készül az új árakkal és a forgalom megugrásában reménykedik.

A most közzétett hivatalos közlemény szerint a tengerentúlon kapható mindhárom modell ára mérséklődik, igaz eltérő mértékben. A megjelenés óta 20 hónap telt el, ezzel a Microsoft rekordot döntött, mivel eddig a legtovább tartotta magát változatlan árakkal. Az eddigi csúcstartó a 2000-ben debütált PlayStation 2 volt, amelynek ára 18 hónappal a megjelenést követően csökkent első alkalommal.

Az alap változatként számon tartott, merevlemez nélküli Xbox 360 Core 20 dollárral lesz olcsóbb, új ára 280 dollár lesz, ezzel megközelíti a nagy rivális Wii-t, amely toronymagasan vezeti az eladási listákat. A 120 GB-os háttértárolót magába foglaló Elite változat 480-ról 450 dollárra mérséklődik, míg a Premium modellek ára 50 dollárral, 350 dollárra csökken a korábbi 400-ról. Ezzel a redmondi szoftvercég követi a rivális Sony lépését, amely nemrég csökkentette saját fejlesztésének árát, igaz nem sokkal később egy új változattal kompenzálta a vásárlók számára kedvező lépést.

"Az ünnepek közeledtével szeretnénk még több játékost bevonni és egy új, alacsonyabb árral kedveskedni ezen vásárlóknak. Úgy érezzük, hogy most érkezett el a megfelelő idő az árcsökkentésre" - magyarázta Aaron Greenberg, a konzolért felelős termékmenedzser. A lépés némileg meglepő lehet, hiszen a cég eddig következetesen tagadta ezt a lehetőséget, bár az utóbbi időben egyre több találgatás bukkant fel, amelyben a közeli árcsökkentést valószínűsítették. Elemzők része azonban még most is úgy vélekedik, hogy a piaci körülmények egyáltalán nem kényszerítették ki ezt a döntést, mivel a konzol helyzete továbbra is jónak mondható.

Ráadásul közeledik az ősz, amely hagyományosan erősebb eredményeket produkál a lanyha nyári hónapoknál. Ezt hivatott meglovagolni a Halo befejező epizódja, amely várhatóan szintén népszerű választás lesz a vásárlók körében.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások