Feltámadt halottaiból az AllofMP3

Feltámadt halottaiból az AllofMP3

2007. augusztus 21. 10:47, Kedd
Alig néhány nappal azután, hogy az illetékes orosz kerületi bíróság felmentette a portál tulajdonosát, a népszerű letöltőoldal máris újraindult, egyelőre a zenei tartalmak nélkül, és az eredeti orosz címen.

Ahogy azt az új oldalon olvashatjuk, a portál az AllofMP3.ru címen indul újra a közeljövőben, egyelőre ugyanis a letöltések még nem elérhetők. A korábbi domén, az AllofMP3.com nagyjából másfél hónapos szünet után ismét elérhető, igaz jelenleg egyetlen funkciója, hogy a látogatókat az új címre továbbítsa. Az Allof ezzel megnyerni látszik a csatát, ám az ellenfelet ismerve a háború még korántsem ért véget.

Minderre az adott lehetőséget, hogy a múlt héten a bíróság úgy találta, az oldal a törvényes keretek között folytatta működését, az ügyészség pedig nem végzett alapos munkát a bizonyítékok gyűjtésében, sőt ezen a téren kifejezetten hanyagul végezték dolgukat. Ezzel az ítélettel kihúzták a szőnyeget a zeneipar és a külföldi támogatók pere alól, megadva a lehetőséget az oldalnak az újraindulásra. A MediaServices ki is használta ezt a lehetőséget, és a jelek szerint a közeljövőben visszaáll a régi rend.

Jelenleg a felhasználói fiókok visszaállításán dolgoznak, hogy a regisztrált tagok minden nehézség nélkül vegyék ismét igénybe a szolgáltatásokat. Azt nem tudni, hogy ezzel pontosan mikorra készülnek el, ám a sebesség így is figyelemre méltó, hiszen alig néhány nap telt el a némileg váratlan bírósági döntés óta. Bár az üzemeltetők a leállás után is folyamatosan működtették az oldalt, a két új cím - MP3sparks.com és Memphismembers.com - nem garantálta a népszerűség fenntartását és a felhasználói bázis megőrzését.

Azt is biztosra vehetjük azonban, hogy a másik oldal sem hagyja ennyiben a dolgot. Korábban Oroszország csatlakozását a WTO-hoz is ettől tették függővé - nyilván maradt még néhány adu a tarsolyban.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások