Az MTV és a RealNetworks az iTunes ellen

Az MTV és a RealNetworks az iTunes ellen

2007. augusztus 22. 10:52, Szerda
Érdekes szövetség formálódik az Apple és az iTunes egyeduralmának megtörésének céljával: az MTV és a RealNetworks egyesítik saját megoldásaikat, a terjesztésbe pedig a Verizon és a Vodafone is besegít.

Az MTV tulajdonosa, a Viacom a hivatalos sajtótájékoztató előtt nem volt hajlandó részleteket elárulni a kezdeményezésről, ám a RealNetworks már közzétette saját közleményét, amelyből mindenre fény derül. Megtudhatjuk, hogy a két cég egybeolvasztja saját online zeneboltját, a mobiltelefonok birodalmában pedig két óriás, a Vodafone és a Verizon támogatására is számíthatnak.

A szövetség megalakulása tehát első körben az Urge, valamint a Rhapsody internetes zenebolt egyesülését jelenti majd. Előbbi megalakulása óta az MTV és a Microsoft közös szolgáltatásaként működött, ám a szoftvercég a Zune elrajtolásával inkább saját fejlesztésére koncentrált. A Rhapsody viszont egyedül próbálta meg felvenni a versenyt, mondani sem kell, hogy szinte esélytelenül, amiben nemcsak az iTunes sikerei, de a cég nem éppen pozitív megítélése is szerepet játszhatott.

A tartalmak terjesztésében, pontosabban a potenciális vásárlói kör minél gyorsabb kiterjesztésében a Verizon Wireless és a Vodafone siet majd az újdonsült partnerek segítségére, amelyek a mobiltelefonokon is elérhetővé teszik a szolgáltatást. Ez sokak szerint egyben némi visszavágás az Apple makacsságáért, amely az AT&T-t tette meg az iPhone kizárólagos amerikai forgalmazójának.

Azt még nem tudni, hogy az egyesülés révén pontosan milyen változtatásokat hajtanak végre a két online zenebolton. Kedden mindkét oldal továbbra is üzemelt, mindenféle változtatás, vagy akár csak előzetes figyelmeztetés nélkül, így a dátumról sem jelent meg információ.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások