TV6: Indul az új magyar csatorna

TV6: Indul az új magyar csatorna

2007. szeptember 27. 11:36, Csütörtök
TV6 néven új csatornát indít a Viasat cégcsoport Magyarországon. A skandináv országokban és a balti államokban már korábban bevezetett márka széleskörű, általános szórakoztató tartalommal várja a nézőket.

Az elsősorban tizennyolc év feletti, férfi nézőket megcélzó csatornán - a VIASAT3-hoz hasonlóan - a sorozatok és filmek adják a műsorstruktúra gerincét, de animációs és felnőtteknek szóló műsorokat is láthatnak majd a nézők. A TV6-on lesz látható az élő sportközvetítések (UEFA Bajnokok Ligája, Kézilabda Bajnokok Ligája) egy része is - hogy ez a Viasatos közvetítések átvándorlását jelenti-e, arról nem szól a fáma.

A TV6 név és a hozzá kapcsolódó arculat már több olyan országban ismert, ahol jelen van a Viasat, így például Litvániában és Svédországban, ahol 10%-os kereskedelmi közönségarány felett teljesít a csatorna. A kimondottan Magyarországra készülő műsorstruktúrával 2008 elején ismerkedhetnek meg a nézők, a tulajdonos ekkora tervezi az indulást. A TV6 a VIASAT3 társ-csatornájaként fog működni, kábelhálózatokon és DTH-n keresztül lesz elérhető.

Kocsis Attila, a Viasat3 vezérigazgatója elmondta, hogy a terjesztéssel kapcsolatos tárgyalások most kezdődnek el. Az elmúlt időszakban a Viasat3-at tudatosan vitték el a női nézők irányába, amit ma már a számok is igazolnak, vagyis leginkább a nők által nézett televízió lett. Ezzel pedig helyet csináltak egy olyan csatornának, amely elsősorban a tizennyolc év feletti férfiakat igyekszik megcélozni. Olyan sorozatok, filmek adják a műsorstruktúra gerincét, amelyek leginkább a férfiak érdeklődését kelthetik fel; ilyenek az akciófilmek, a sitcomok, a scifik, de animációs és felnőtteknek szóló műsorokat is láthatnak majd a nézők. Mindezek mellett több lesz a humor is e csatornán - tette hozzá a vezérigazgató, aki elmondta még, hogy kezdetben (várhatóan az első évben) vásárolt műsorokat sugároznak majd.

Természetesen ezek egy része továbbra is ott marad a Viasat3 képernyőjén, de előfordul, hogy nem mindegyikük fér el ezen a csatornán, részben ezért visznek át egyes közvetítéseket a TV6-ra, illetve azért, mert az említett sportprogramok időnként lefelé húzzák a Viasat3 időközben jelentősen megnőtt átlagos nézettségét. A TV6 kapcsán hétéves üzleti tervet készítettek, de ennek részleteibe nem kívánt beavatni a vezérigazgató, így nem sikerült megtudnunk, hogy mikorra várnak olyan közönségarányt és bevételt, amellyel már elégedett lehet a csatorna vezetése.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások