Hajléktalan macskákért harcol Steve Wozniak

Hajléktalan macskákért harcol Steve Wozniak

2007. október 24. 20:58, Szerda
Az Apple társalapítója visszavonultan él, nem szerepel a híradásokban. Ugyan nem távolodott el teljesen a számítástechnika világától, azonban életét mostanában más feladatok és célok töltik ki.

Steve Wozniak alkotta meg az első Apple számítógépet és szoftvereket is készített hozzá. Amikor az Apple 1980-ban megjelent a tőzsdén a szakember multimilliomos lett. Steve Jobs világszerte ismert öltözködési stílusáról, előszeretettel hord fekete pulóvereket és farmert. Wozniakról ugyanez nem mondható, nincs saját öltözködési stílusa, mindig azt vesz fel, amihez éppen kedve van, gyakran van egyszerű pólókban. Ma már nem a számítógépek töltik ki az 57 éves férfi mindennapjait, sokkal szívesebben foglalkozik a kaliforniai hajléktalan macskákkal, mint azt az általa készített és a Humane Society Silicon Valley (HSSV) állatvédelmi szervezethez eljuttatott videó is bizonyítja.


"Csak az én kerületemben 125 000 gazdátlan macska található, de ez nem csak itt probléma, hanem országszerte. Max egyike a szerencséseknek" - utalt a videón a kezében látható cirmosra Wozniak. A szakember 1987. február 6-án adta fel az állását az Apple-nél. "Ugyan soha nem mondtam fel, még mindig onnan kapom a fizetésemet, mert mindig Apple-alkalmazott szeretnék maradni" - írta weboldalán.

Több mint húsz éve azonban Wozniak magánember. Zenei fesztiválokat szervez, iskolákban tart előadásokat és filmeket készít. Üzletemberként sosem volt igazán sikeres. Az általa alapított Wheels of Zeus (WOZ) néhány év után beszüntette működését. Ugyanakkor néhány régi Apple-kollégájával (Ellen Hancock, Gil Amelio, Mike Connor) együtt résztulajdonosa és társalapítója a Jazz Semiconductor Technologies chipgyártó cégnek.

Fő szenvedélyét a rollerek és a robotok mellett a macskák jelentik, de azért mindig érdeklik az Apple új termékei is. Az iPhone megjelenésekor az első vásárló volt az Apple San Jose-i boltjában.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások