Újabb torrent oldalak a kínpadon

Újabb torrent oldalak a kínpadon

2007. november 12. 11:36, Hétfő
Folytatódik a torrent tracker oldalak elleni nemzetközi hadjárat: Kanadában a Demonoid.com szolgáltatója hátrált meg a fenyegetések hatására, míg Prince és az IFPI a Pirate Bay ellen készül.

A Demonoid.com rövid üzenetben közölte, hogy a Canadian Recording Industry Association (CRIA) megfenyegette szolgáltatójukat, amely ennek hatására lépett és lehetetlenné tette az oldal további működtetését. A tracker oldal igen népszerű fájlcserélő körökben, hiszen számos új alkotás itt bukkan fel először, köszönhetően az itt megosztók jó kapcsolatainak. Valószínűleg éppen ez zavarta a szórakoztatóipart, amely minden módon igyekszik megakadályozni az illegális torrentek terjedését.

A CRIA illetékesei vélhetően nem olvasták azt a nemrégiben kelt jelentést, amely szerint az illegális fájlcserélés többek között Kanadában is növeli az eladásokat, vagyis kimutathatóan hozzájárul a CD-eladások növeléséhez. Ők inkább azt tartják szemük előtt, hogy a kalózmásolatok igen nagy népszerűségnek örvendenek és terjedésüket csak a népszerű oldalak felszámolásával lehet lefékezni. Persze ezúttal is csak ideiglenes állapotról van szó, hiszen már most több olyan nyilatkozat hangzott el, miszerint az oldal hamarosan ismét elérhető lesz, mint ahogy az a legutóbbi összeütközéskor is történt. Akkor hat napra sikerült elnémítani a Demonoidot, utána azonban minden ment tovább a megszokott módon.

Prince eközben a svéd Pirate Bay ellen készül benyújtani panaszt, mégpedig egyszerre több országban, az Egyesült Államokban, Franciaországban és Svédországban. Akcióját természetesen az zeneipar is támogatja, amely maga sem marad tétlen az ügyben. Az IFPI megszellőztette, hogy legkésőbb január 31-ig mindenképpen panaszt nyújtanak be az oldallal szemben, és a vádak között a szerzői jogsértések elősegítése is szerepel majd.

A portál adminjai közül egyelőre egy szerepel név szerint az aktában, ám ez természetesen változhat.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások