E-könyv olvasót mutat be az Amazon

E-könyv olvasót mutat be az Amazon

2007. november 18. 13:12, Vasárnap
A Sony és az Adobe után az Amazon is az e-könyvekre koncentrálna, mégpedig egy saját hordozható olvasóval, amely vezetéknélküli elérésen keresztül könyvek és egyéb tartalmak gyors letöltését oldaná meg.

A Kindle névre keresztelt megoldást a tervek szerint hétfőn mutatja be a cég, amely egyébként annak idején online könyvesboltként indult. A mára internetes terjesztőóriássá vált Amazon saját boltját egészítené ki egy hordozható készülékkel, amelynek tulajdonosai közvetlenül tölthetnék le a megvásárolt tartalmakat az online boltból. Szakértők érdekes próbálkozásként jellemzik a lépést, amelyben még több rejlik a jövőben.



A Kindle révén elsősorban természetesen az e-könyvek és a hangoskönyvek terjesztését könnyítenék meg. A készüléket megvásárlók ezzel közvetlenül szerezhetnék be az újabb és újabb kiadványokat az online boltból, a vezetéknélküli elérésé és az Amazon saját MP3-platformja révén pedig a nyilván a zeneterjesztés sem lenne hamvába vált ötlet. A cég egyelőre nem árul el részleteket megoldásáról, ám már szinte minden részlet kiszivárgott. A végleges ár 400 dollár lesz, ami nem túl kedvező, de nyugaton nyilván nem okoz majd nagy problémákat.

A készülék egyéb funkciókkal egészül ki, a vásárlók például kérhetik, hogy a The New York Times és a The Wall Street Journal friss száma automatikusan letöltődjön minden reggel, így az újság beszerzése sem jelentene gondot. Bár a piac jelenlég még igen szűk, abban mindenki egyetért, hogy a jövő komoly fejlődési potenciált rejt ezen a téren, amihez nyilván az is hozzájárulna, ha további egyszerű és nagy népszerűségre esélyes opciókat pakolnak a hasonló megoldásokba.

Korábban a Sony is megjelentette saját fejlesztését Reader néven, amelynek elsődleges funkciója ugyanez, az e-könyvek beszerzésének és elolvasásának megkönnyítése. Meglátjuk, hogyan alakul a piac az elkövetkező időszakban.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások