Sony BMG: MP3 zene és DivX filmek

Sony BMG: MP3 zene és DivX filmek

2008. január 9. 13:26, Szerda
A Sony BMG eddig kitartott a másolásvédelem mellett ám most ők is meghajoltak a trend előtt és induló zeneboltjukban már az MP3-formátumot támogatják. Ezzel egy időben engedélyezik a DivX-filmek forgalmazását is.

A kiadó a CES alatt jelentette be, hogy még a hónap vége előtt útjára induló új zeneboltjukban az MP3-formátum alatt fogják kínálatuk egy részét elérhetővé tenni. A Platinum MusicPass névre keresztelt portál révén tehát feladják a másolásvédelmet, igaz ez kezdetben csak egyetlen régióra és némileg szegényes kínálatra lesz igaz.

A Sony BMG ugyanis kizárólag Észak-Amerikában tervezi beindítani a szolgáltatást. További részleteket egy, a névtelenségét kérő munkatárs árult el a lapoknak, kijelentve többek között, hogy Japánt és az egyéb régiókat illetően jelenleg nincsenek hasonló terveik. Az amerikai és kanadai felhasználók azonban a közeljövőben igénybe vehetik a portált, ahol a másolásvédelem teljes nélkülözése mellett tölthetnek le zeneszámokat. A csatlakozáshoz mindössze egy kártyát kell megvenniük 13 dollárért a 4500 szerződött üzlet egyikében, és az ezen található kóddal léphetnek fel az oldalra.

A szemléletváltás a jelek szerint nemcsak a zenei kínálatot érinti a Sony háza táján, hanem a televíziós műsorokat. A kiállítás alatt partneri szerződést kötöttek a szórakoztatóipar megnyerésén dolgozó DivX céggel, amelynek értelmében a jövőben egyes forgalmazók a cég formátuma alatt kínálhatják majd a Sony Pictures Television égisze alatt megjelenő televíziós tartalmakat. Az sajnos a közleményből nem derült ki, hogy a megállapodás mely műsorokat érinti és hogy ennek alkalmazására mikortól lehet számítani, a lépés azonban mindenképpen fontos, hiszen egy korábban ellenségként megjelenő formátum támogatása mellett döntöttek.

Nagyon úgy néz ki, hogy 2008. a másolásvédelem nélküli MP3 formátum éve lehet, hiszen a kiadók támogatása végre megadhatja az online boltoknak az eddig hiányzó lendületet.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások