Sorban fújják le sorozataikat az amerikai csatornák

Sorban fújják le sorozataikat az amerikai csatornák

2008. január 26. 19:43, Szombat
A hollywoodi írók sztrájkjának a tévésorozatokra számunkra láthatatlan hatása is van, amelyből semmit sem érzünk, de ettől még természetesen létezik. A vezető amerikai tévétársaságok ugyanis sorban visszamondják rendeléseiket.

Az ABC, a CBS, a Fox és a CW is úgy döntött, hogy a totális bizonytalanság miatt a 2008/09-es évadra tervezett sorozataikat (12-20 darab), melyeknek egyelőre csak az első részes forgatókönyve létezik, visszamondják, lévén előfordulhat, hogy a kedvező előjelek ellenére a sztrájk el fog húzódni és akkor bizony a csatornákon marad a sok, semmire sem jó szkript.

Az NBC pedig hasonló szellemben nem a sorozatterveket mondja vissza, hanem azok költségvetését csökkenti, mely lépéssel 50 millió dollárt kíván megspórolni. Míg a fent említett lefújt sorozattervekből a néző semmit sem fog észrevenni, maximum elmerenghet, hogy talán épp potenciális kedvencéből nem készülhetett tévés széria, addig az NBC lépése nyilvánvalóan látható lesz a képernyőkön is, hiszen nem mindegy, hogy egy 42 perces pilótarész 5 vagy 10 millió dollárból készül.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások