Samsung SGH-U900 - arcfelismerő funkcióval

Samsung SGH-U900 - arcfelismerő funkcióval

2008. február 13. 22:28, Szerda
Az Ultra Edition sorozatba tartozó újabb készüléket mutatott be a Mobil Világkongresszuson a dél-koreai elektronikai konszern.

A Samsung SGH-U900 akár az univerzális mobil eszközök előfutárának is tekinthető, hiszen az 5 megapixeles beépített kamerája olyan funkciókkal büszkélkedhet, mint az autofókusz, az arcfelismerés és a képstabilizátor. Ezenkívül a Wide Dynamic Range eljárásnak köszönhetően elkerülhető, hogy a kamerával erős kontrasztú vagy ellenfényben készült képek szülessenek. A multimédiás érzést erősíti a készülékbe integrált FM rádió és a zenelejátszó. Utóbbi nem csak az MP3 és a WMA formátumú fájlokkal birkózik meg, de a DRM 2.0 másolásvédelemmel ellátott dalokkal is. Mindenképpen érdekesség a Bang & Olufsen által készített beépített digitális erősítő.


"Úgy gondoljuk, hogy a Soul lehet a válasz azoknak, akik a külső stílusjegyekre és a készülék tudására egyaránt nagy figyelmet fordítanak. A Soult arra terveztük, hogy folytassa az Ultra Edition termékek eredményességét, például a D900-as vagy U600-as készülékekét, ezzel tovább erősítve a Samsung pozícióját a prémium kategória piacán." - mondta Geesung Choi, a Samsung Telekommunikációs üzletágának elnöke. "Kifejlesztésekor abból indultunk ki, hogy minimalizáljuk a készülék összes összetevőjét, ezáltal egy szép, ugyanakkor egyszerűen kezelhető terméket adjunk a felhasználók kezébe."- mondta Minhyouk Lee, a Samsung vezető mobil készülék tervezője.


Az új modell kijelzője 2,2 collos, maximális felbontása 240 x 320 képpont és egyszerre legfeljebb 16 millió színárnyalat megjelenítésére képes. Menükezelése szintén különleges: a Samsung a készüléket ugyanis a Magic Touch nevű funkcióval és a képernyő alatti touchpaddal látta el. Ennek köszönhetően attól függően, hogy a felhasználó éppen melyik menüpontot használja, további különleges funkcióbillentyűk érhetők el. A zenelejátszás esetén ezek a szimbólumok a dalok előre- és hátraléptetését, vagy a lejátszás megállítását teszik lehetővé, míg a kamera használatakor előtűnnek a nagyítási és fényességbeállítási funkciók.

Ezenkívül különböző grafikus felhasználói felületeket lehet beállítani, sőt az úgynevezett On Handset USC Setup segítségével a kijelzőn bárki létrehozhatja a saját, egyedi jeleket, színeket és háttérképeket tartalmazó beállítási profilját. A mobiltelefon támogatja a HSDPA szabványt, az adatok átvitele legfeljebb 7,2 megabites sebességgel valósulhat meg. Az integrált memória mellett lehetőség van Micro-SD memóriakártyák használatára, így a tárolókapacitás jelentősen növelhető.

Európában április folyamán mutatkozik be a készülék, de Samsung egyelőre nem közölte, hogy az új modell milyen áron lesz elérhető.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások