CeBIT: Samsung G400

CeBIT: Samsung G400

2008. március 8. 06:02, Szombat
Kettős érintőképernyős kagylótelefont mutatott be a Samsung, mely dizájnjában és tudásban is a cég zászlóshajójának számító Soult követi.

Hasonlóan a Soulhoz, a Samsung G400 merőben új grafikai felhasználói felülettel készült, amely három különböző választási lehetőséget kínál a felhasználók számára. Segítségével a felhasználók hangulatuk szerint állíthatják be a kijelzőt attól függően, hogy éppen milyen kedvük van. A kijelző különféle opciókkal, mint például háttérképekkel, betűtípusokkal és színekkel, testre szabható.


A belső, 262 ezer szín megjelenítésére képes 2,2 collos TFT LCD mellett a telefonnak van egy ugyanolyan külső, teljes érintőképernyős kijelzője is. Ezen a multimédiás alkalmazásokat lehet működtetni anélkül, hogy kinyitnánk a készüléket. Használatát rezgéssel könnyíti meg, és beállíthatjuk rajta az FM rádió sávját, zenét játszhatunk le, fényképezhetünk vagy fotókat nézegethetünk általa. A telefon centrikus eszközöket a belső kijelzőről érhetjük el. Amikor a telefon bekapcsolt állapotban van, választhatunk, hogy mi jelenjen meg a külső kijelzőn: háttérkép, digitális/analóg óra vagy a naptár. Ezek mellett az SMS/MMS jelentések, ébresztési funkció vagy az emlékeztetők tekinthetők meg közvetlenül a nagy külső kijelzőn.




A telefon képstabilizált kamerájának felbontása 5 megapixel, és ismeri a ma divatos automatikus csodákat, mint az arcfelismerés. Internetezni a 7,2 megabites elméleti sávszélességet nyújtó HSDPA kapcsolaton át lehet. A böngésző segítségével azonnal megoszthatjuk képeinket, videóinkat, amelyeket a telefonnal rögzítettünk. Egy másodlagos kamera segítségével a videótelefonálás is lehetséges. Memóriája micro SD kártyával bővíthető, és Bluetooth vagy USB 2.0 kapcsolaton át másolhatunk rá adatokat a számítógépünkről. A telefon júniustól lesz elérhető Európa szerte.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások