Windows 7 - már jövőre?

Windows 7 - már jövőre?

2008. április 7. 15:01, Hétfő
Bill Gates, a Microsoft elnöke egy konferencián említette meg, hogy a következő verzió már jövőre megjelenhet. A kijelentés már is vitákat váltott ki, mivel a cég korábban inkább 2010-et részesítette előnyben.

Az Inter-American Development Bank által megrendezett éves találkozóra Miamiban került sor, itt pedig az a Bill Gates is felszólalt, aki a szoftvercég elnökeként már visszavonult a mindennapi munkától és jelenleg elsősorban beszédeket, előadásokat vállal el. Ezúttal némi meglepetéssel szolgált, hiszen megemlítette, hogy igen jó ütemben haladnak a fejlesztéssel, ami lehetővé teszi, hogy a "következő verzió", vagyis a Windows 7 akár már jövőre felbukkanjon.

A kijelentés azért problémás, mert az érdeklődő lapoknak a vállalat illetékese még aznap azt válaszolta, hogy a terv nem változott, és a Vista utódja az eredeti, 2007. januári megjelenést követően nagyjából három évvel jelenik majd meg. Márpedig ez nem 2009, hanem 2010 lenne (a szokásos csúszásokat is leszámítva), így könnyen előfordulhat, hogy Gates nem a végleges, a kereskedelmi forgalomban megjelenő változatra gondolt, hanem az operációs rendszer előzetesére. Ez is fontos lehet azonban, hiszen ebben az esetben már egy éven belül közelebbről is szemügyre vehetjük majd az új fejlesztést.

Ez utóbbival kapcsolatban az elnök elárulta, hogy nagyon izgatott és bizakodó, mivel jól haladnak a munkával. Pontos részleteket nem árult el, így mindössze a korábbi információmorzsákra támaszkodhatunk, amelyek szerint a szoftver az otthoni felhasználók és vállalatok számára egyaránt, 64 és 32 bites változatban is elérhető lesz, emellett pedig egy előfizetéses rendszeren is dolgoznak. Néhány technikai jellegű apróság már októberben kiszivárgott, ám az akkor megjelent hírből még nem szabad következtetéseket levonni - a kérdésekre az első tesztverzió ad majd választ.

Gates a következő Windows operációs rendszerekkel kapcsolatosan a mobiltelefonok forradalmáról, valamint az érintőképernyő széleskörű támogatásáról beszélt, általános jelleggel - jövőre kiderül, ebből mi valósul meg.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások