Az utolsó pillanatban csúszik az XP SP3

Az utolsó pillanatban csúszik az XP SP3

2008. április 30. 17:46, Szerda
Rájár a rúd a Windows XP harmadik javítócsomagjára: a végleges verzió éppen megjelent, amikor a Microsoft bejelentette, hogy kompatibilitási gondok miatt mégis elhalasztják a lépést - a gond a Vista SP1-nél is jelentkezik.

Az elmúlt két napban érdekes fejleményekre került sor a szoftvercég háza táján. Az illetékesek végre-valahára engedélyezték az XP harmadik javítócsomagjának széleskörű letöltését, ám nem sokkal ezt követően jelezték, hogy kisebb gondot észleltek a szoftverben, ami miatt kénytelenek elhalasztani a kiadást. Kiderült, hogy a többnyire kis- és középvállalkozások által használt Dynamics Retail Management System (RMS) rendszer akad össze a Windows XP SP3 és a Vista SP1 javítócsomagokkal.

"A felhasználó élmény biztosítási érdekében úgy döntöttünk, hogy elhalasztjuk az SP3 megjelenését a Windows Update és Microsoft Download Center platformokon. Igyekszünk minél gyorsabban elkészíteni egy olyan szűrőt, amely a Windows Update esetében megakadályozza az automatikus frissítést az RMS-t futtató számítógépeken, ennek megjelenésekor pedig ismét engedélyezzük a letöltéseket. A hiba kijavításáig nem ajánljuk egyik javítócsomag telepítését sem" - magyarázta a cég szóvivője a ZDNet-nek küldött levelében. Érdekes, hogy a fájl (az SP3) közvetlenül elérhető a vállalat weboldalán, így bárki szabadon letöltheti azt.

A szoftvercég továbbá azt tanácsolja a felhasználóknak, hogy ne vegyék igénybe a külső weboldalakon közzétett közvetlen hivatkozásokat, a javítócsomagot kizárólag a cég saját, minden egyéb hasonló letöltést, kiegészítő magyarázatot és a változások teljes listáját tartalmazó oldaláról szerezzék be. Ezzel egy időben letiltották a Vista SP1 automatikus letöltését, mivel a probléma itt is jelentkezett. Ez utóbbi azonban továbbra is elérhető a Windows Update oldalán, mindössze azt javasolják, hogy az RMS-t használó vállalatok egyelőre ne telepítsék a javítócsomagot.

Azt még nem tudni, hogy a kompatibilitási gondokat mikor és milyen formában orvosolják.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások