Máig homályos a Magyar Telekom macedón ügye

Máig homályos a Magyar Telekom macedón ügye

2008. május 21. 08:43, Szerda
A White and Case LLP, a Magyar Telekom audit bizottságának jogi tanácsadója, eljuttatta a társasághoz "A független vizsgálat macedóniai szakaszára vonatkozó helyzetjelentést".

A helyzetjelentésben a White and Case kijelenti, hogy a "helyzetjelentés egy folyamatban lévő vizsgálat státuszának összefoglalója" és mint ilyen "se nem teljes, se nem végleges" és "nem tárgyal minden, a vizsgálat tárgyát képező szerződést." Mindazonáltal, a White and Case a helyzetjelentésben leírja - többek között -, hogy "bizonyítást nyert" hat, a társaság és/vagy leányvállalatai által egy Cipruson bejegyzett tanácsadó társasággal és/vagy annak leányvállalataival Macedóniában végzendő tanácsadói, marketing, akvizíciós átvilágítási és/vagy lobby tevékenységre a 2004-2006 időszakban kötött szerződések “létrejöttének és/vagy teljesítésének törvénytelen jellege", amely szerződések alapján a Társaság és/vagy leányvállalatai 6,7 millió eurót meghaladó összeget fizettek ki.

A Magyar Telekom a független vizsgálat által korábban feltártak kezelésére javító intézkedéseket léptetett életbe, amely intézkedések magukban foglalták a belső kontroll folyamatainak felülvizsgálatát és továbbfejlesztését is. A távközlési cég vizsgálja, hogy a jelenlegi helyzetjelentés alapján szükséges-e - és ha igen milyen mértékű - további javító intézkedések megtétele. A független vizsgálat folytatódik. A Magyar Telekom jelenleg nem tudja előre jelezni, hogy mikor fejeződik be a független vizsgálat és, hogy annak mi lesz a végeredménye, valamint, hogy lesz-e - és ha igen milyen - hatása pénzügyi beszámolóira vagy üzleti eredményeire.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások