Új funkciókkal kísérletezik a Gmail

Új funkciókkal kísérletezik a Gmail

2008. június 7. 16:57, Szombat
A Google több új funkciót is elérhetővé tett a levelezőszolgáltatásban, a fejlesztői opciókat pedig idővel a felhasználók előtt is megnyitják. Igyekeznek már a korai fázisban kiegészíteni a listát.

A keresőcég a Labs névre keresztelt fülön keresztül teszi elérhetővé az új funkciókat. A Gmail oldalán megtalálható hivatkozás részletes betekintést nyújt az új fejlesztésekbe, ezek szerepéről és az integrálási folyamatról pedig a cég illetékesei árulnak el érdekességeket. Elmondásuk szerint az újdonságokat igyekeznek minél előbb elérhetővé tenni a nagyközönség számára és erre a jövőben is számíthatunk, vagyis az oldalon mindig megtalálhatjuk majd a legújabb bővítményeket.

A fenti linken keresztül részleteket olvashatunk a fontosabb projektekről, kiegészítőkről, míg a beállításokban a szintén Labs néven megjelenő fülön magunk is kiválaszthatjuk a számunkra érdekes funkciókat. Említést érdemel ezek között az üzenetek könyvjelzőként történő elmentése (a gyors hivatkozás érdekében), az egyéni jelzések, ikonok használata, az egérmozgatás rögzítése és egyéni opciók hozzárendelése ezen mozgatásokhoz, az aláírások finomítása, valamint az egyéni gyorsbillentyűk beállításának lehetősége.

Első körben egyelőre kizárólag a Google mérnökei férnek hozzá a fejlesztői fülhöz, csak ők adhatnak hozzá újabb funkciókat a listához - ezt azonban igyekeznek minél korábban megtenni, amint az adott fejlesztés többé-kevésbé használható állapotba kerül. Idővel szeretnék megnyitni ezt a lehetőséget a felhasználók számára is, vagyis külsős fejlesztők is kiegészíthetik majd a választékot saját megoldásaikkal. Ezzel egy időben azonban szeretnének kellő óvatossággal eljárni, hogy a levelezőszolgáltatáshoz szorosan nem kapcsolódó apróságok ne kerüljenek be a végleges listába.

Ami pedig a Gmail béta jellegét illeti, Keith Coleman illetékes termékigazgató elmondta, hogy még jó néhány fontos újdonsággal készülnek, amelyek megjelenéséig minden bizonnyal nem változik a szolgáltatás státusza, vagyis marad a béta jelző.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások