Bejelentették az iPhone 3G-t

Bejelentették az iPhone 3G-t

2008. június 9. 21:38, Hétfő
Az Apple bejelentette az iPhone 3G-t, mely elődjétől a gyors HSDPA kapcsolatban, a beépített GPS-ben és a Microsoft Exchange támogatásban különbözik.

"Mindössze egy évvel az iPhone után itt az iPhone 3G, mely kétszer olyan gyors, feleáron." - nyilatkozta Steve Jobs vezérigazgató. "Az iPhone 3G Microsoft Exchange ActiveSync támogatással érkezik, képes futattni a számtalan külső, iPhone fejlesztői csomaggal készített programot, és még idén 70 országban lesz elérhető." - tette hozzá. A 3G kapcsolaton kivül a Wi-Fi és az EDGE protokollokat is ismeri, és ezek közül automatikusan a leggyorsabbat választja ki. Az alkalmazásokat egymás mellett is képes futtatni, azaz hívás közben is lekérdezhetjük leveleinket, megnézhetünk valamit a weben vagy helyzetünket a térképen.


Az iPhone 2.0 szoftvere változást hoz a levelek együttes kezelésében, kapcsolataink keresésében, új tudományos számológépet és gyerekzárat tartalmaz. A készülékkel gyári adat szerint egy feltöltéssel 10 órán át beszélhetünk, 5 órán át használhatjuk 3G hálózaton, kb. 5-6 órán át lehet rajta webezni, 7 órán át videót nézni, 24 órán át zenét hallgatni.

A telefonnal együtt jelentették be 62 országban az App Store indulását, ahonnan ingyen, illetve fizetősen tölthetők le játékok, hírek, sport vagy utazási információk. A MobileMe szolgáltatás bevezeti a push emailt, ami által nem kell manuálisan megnéznünk jött-e új levelünk, hanem az automatikusan letöltődik, mintha SMS-t kapnánk. "A MobileMe olyan, mint egy 'Exchange a kimaradóknak'" - mondta Jobs. "Mostantól a nem nagyvállalatnál, Exchange szerveren át levelezők is megkapják ugyanazokat a szolgáltatásokat, amiket a nagyfiúk." A teljesen reklámmentes szolgáltatás automatikusan frissíti a naptárbejegyzéseinket és kapcsolataink listáját is.


Az Apple több mint 5 milliót adott el a tavaly júniusban debütált iPhone-ból, és a cég úgy kalkulál, hogy az év végéig akár a 10 milliós eladást is elérhetik. Az 8 GB-os modell ára az Egyesült Államokban két éves AT&T hűségszerződéssel 199 dollár, a 16 GB-osé pedig 299 dollár lesz. Július 11-én fog a boltok polcaira kerülni, egyszerre 22 országban (Ausztrália, Ausztria, Belgium, Kanada, Dánia, Finnország, Franciaország, Németország, Hong Kong, Írország, Olaszország, Japán, Mexikó, Hollandia, Új-Zéland, Norvégia, Portugália, Spanyolország, Svédország, Svájc, Nagy Britannia) - azaz Magyarország nincs ezek között.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások