Samsung SGHi-900, egy iPhone-konkurens

Samsung SGHi-900, egy iPhone-konkurens

2008. június 11. 13:46, Szerda
Nem átlagos készüléknek szánta a dél-koreai gyártó a legújabb modelljét és ez abból a szempontból már mindenképpen igaz, hogy a készülék kísértetiesen hasonlít a Sony Ericsson Xperia X1-re is.

A hivatalos bejelentés után újabb részletek jelentek meg a Samsung legújabb okostelefonjáról. A Samsung SGH-i900 Omnia mérete 112 × 56,9 × 12,5 mm. A 3,2 colos érintőképernyő maximális felbontása 240 × 400 képpont és mind az álló, mind a fekvő tartalmakhoz automatikusan igazodik. A kijelző alatt a Samsung mérnökei egy virtuális billentyűzetet helyeztek el. Beépített kamerája 5 megapixeles, van autófókusz, arcfelismerő, panoráma, Geo Tagging és Wide Dynamic Range (WDR) funkciója. Utóbbi automatikusan világosabbá teszi a sötétebb és sötétebbé a világosabb képrészleteket, míg a Geo Taggingnak köszönhetően akár egy év múlva is pontosan tudja a felhasználó, hogy hol készítette az adott képet.


Az operációs rendszer a Windows Mobile 6.1, a dokumentumok a PowerPoint, az Excel és a Word mobil változataival nyithatók meg. Az elektronikus levelezésben, valamint a feladatok, a kapcsolatok és az időpontok rendszerezésében az Outlook segít. A készüléken lévő adatok bármikor szinkronizálhatók egy számítógéppel az ActiveSnycnek köszönhetően. A Windows Media Player mellett van még benne rádió, és egy a DivX, XviD, H.263, H.264, WMV és MP4 formátumú fájlok lejátszását támogató videólejátszó is. Képes widgetek használatára és van 2.0-s Bluetooth-portja is. Belső memóriája 8 vagy 16 gigabájt, ami MicroSD memóriakártyákkal további 16 gigabájttal bővíthető.

A Samsung SGH-i900 Omnia egyaránt használható a 850, a 900, az 1800 és az 1900 MHz-es GSM-hálózatokban és támogatja a WLAN, a HSDPA, az UMTS, az EDGE, valamint a GPRS technológiát. Az új modell júliustól kerül az európai boltokba, az O2-nél bevezető ára 179 euró lesz.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások