IDF: jön a harmadik Classmate PC

IDF: jön a harmadik Classmate PC

2008. augusztus 22. 02:17, Péntek
Az Intel bemutatta sorrendben harmadik nettopját, amely ezúttal érintőképernyővel, illetve leegyszerűsített kezelőfelülettel érkezik, a kényelem és hordozhatóság jegyében - jön az ikermagos Atom.

A rendezvény második napján a harmadik Classmate PC-ről szóló előadás tartozott a fontosabbak közé, ebből ugyanis kiderült, hogy a cég az év vége előtt szeretné leszállítani a készüléket. A hivatalos ismertetőből megtudhatjuk, hogy három jelentős újítást eszközöltek a mérnökök, ezek pedig sorrendben: érintőképernyő, tablet üzemmód egyszerűbb kezelőfelülettel, illetve kényelmesebb internetes és általános hálózati használat.

Képek is megjelentek a harmadik generáció első példányáról, ezeket szemügyre véve jól láthatjuk, hogy a tablet üzemmód (többek között) a kijelző elfordítása és a billentyűzet hátoldalára történő simítása révén vehető igénybe. Maga a kijelző egyébként a megszokott 8,9 hüvelykes változat, legfeljebb 1024x600-as felbontással, míg a processzor feladatait a lassan már unalmassá váló 1,6 GHz-es Atom chip látja el. A Classmate PC 3 emellett VGA-kimenetet, SSD-meghajtót, két USB 2.0 csatlakozót, illetve SD-illesztőt kínál.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!
Klikk a képekre a nagyobb változathoz

A második nap elhangzott előadások között szó esett egy új alaplapról, amely a D945GCLF2 típusjelzést kapta, feladata pedig többek között otthont adni az első ikermagos Atom processzornak. Ez utóbbi Atom N330 néven jön már szeptemberben, a Mini-ITX lap pedig 2 GB DDR2 memóriát támogat egyetlen illesztővel. A lapon az Intel 945GC Express chipkészlet dolgozik, egyetlen PCI bővítőhellyel. Az ár egyelőre még nem ismert.


A mini-ITX formátumú D945GCLF2

Tajvani források szerint az Asus szintén újítani készül, mégpedig egy 10,2 hüvelykes kijelzővel érkező, N-sorozatú netbookkal, szintén szeptemberben. A megoldás ismét csak Atom chipet kapna, némileg különbözik majd az Eee család tagjaitól, célja pedig a közepes besorolású kijelzők iránti igények fellendítése. Ára 470 és 630 dollár között lesz, támogatja a Windows Vistát, és akár 320 GB-os merevlemezt is kaphat.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások