Nagyot esik az Xbox 360 ára

Nagyot esik az Xbox 360 ára

2008. szeptember 2. 17:26, Kedd
Legalábbis Japánban, ahol a Microsoft egyharmadával csökkenti saját konzoljának árát, ezzel pedig ugyanannyiért adják majd azt, mint a Sony PSP-t a szigetországban.

Japán hírforrások arról számoltak be, hogy a szoftvercég Tokióban jelentette be a drasztikus lépést. Ennek eredményeként az Xbox 360 belépő szintű változata, a merevlemez nélküli Arcade modell eddigi 255 dollár körüli ára helyett alig 183 dollárt kell majd kifizetnie a helyi vásárlóknak. Ez már bőven a piaci elemzők által megszabott 200 dolláros álomhatár alatt van, vagyis Redmondnak minden esélye megvan arra, hogy végre komoly áttörést érjen el a Sony hazai pályáján.

Erre szükségük is lesz, hiszen a cég japán részlege eddig nem igazán tudott labdába rúgni a riválisok mellett - igaz, ez nemrég sikerült egy rövid időre, egy exkluzív játék révén. Az új ár viszont azt jelenti, hogy az Arcade változat még a Wii-nél is olcsóbban lesz kapható az üzletekben, ez pedig alaposan fellendítheti a forgalmat. A drágább Elite modell ára eközben szintén csökken, a 120 GB-os merevlemezzel szerelt készülék ugyanis 442 dollár helyett immár 368 dollárt kóstál majd (jelenlegi árfolyamon átszámítva). Az új mainstream változat a 60 GB-os merevlemezzel érkező modell lesz, amelynek ajánlott ára pedig 275 dollár.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!

A Sony erre egyelőre nem igazán tud mivel válaszolni, hiszen - amint arról mi is beszámoltunk - októberben tervezi az új PS3 változat és a PSP módosított verziójának megjelenését. A dolog pikantériája, hogy utóbbi 183 dollárt kóstál majd (megőrizve a jelenlegi modell árát), ez pedig éppen megegyezik az Xbox 360 Arcade csökkentett árával. Ilyen körülmények között minden bizonnyal sokan a Microsoft megoldását választják majd, amire a Sonynak mindenképpen reagálnia kell - hogy miként, azt még találgatni is felesleges.

Japánban tehát igencsak felforrósodhat a légkör - a szoftvercég remélhetőleg a többi régióban is tervez hasonló lépéseket.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások