Fizetés slusszkulccsal

Fizetés slusszkulccsal

2008. október 23. 13:34, Csütörtök
A BMW és az NXP Semiconductors mérnökei egy olyan slusszkulcsot hoztak létre, amely nemcsak az autók ajtajának kinyitására alkalmas, hanem a beépített chip segítségével akár fizethetünk is vele egy bárban vagy beléphetünk egy rendezvényre.

A két cég közös fejlesztésének köszönhetően a jövőben már nem csak a mobilunkkal fizethetünk. Az eszköz prototípusa az NXP SmartMX biztonsági chipjére épül és egyaránt feleslegesé teszi a készpénzt, valamint a bank- és a hitelkártyákat. Ezenkívül a slusszkulcs együttműködik a BMW gépkocsik személyre szabható online szolgáltatásaival. Képes automatikusan továbbítani a tulajdonosa összes személyes adatát, a hozzáférési jogait és a különböző beállításait. A rendszernek köszönhetően előre aktiválhatók egyes szolgáltatások is.

A két cég a terméket a világ első okos slusszkulcsának nevezte, amely hozzájárulhat a vezetők további kényelméhez, rugalmas ügyintézéseket, helyfoglalásokat, rendeléseket és vásárlásokat tesz lehetővé. Legyen szó benzinkútról, hotelről, élelmiszerboltról vagy parkolásról az eszköz bárhol megállja majd a helyét. A slusszkulcs előnye, hogy átmenetileg akár más járművekhez is hozzárendelhető, így a szolgáltatásai akár egy baráti társaság 2-3 gépkocsijában utazók számára is elérhetők.

"A vezeték nélküli fizetési rendszerrel egyesítettük a vezetéstechnikai technológiát és az életstílust. A slusszkulcs jelentősen meg fogja könnyíteni a BMW-t vezető emberek életét és a segítségével könnyen kapcsolatba léphetnek majd más autósokkal" - jelentette ki Raymond Freymann professzor, a BMW kutatási és technológiai részlegének ügyvezető igazgatója. Az NXP a prototípust először a november 4. és 6. között Párizsban megrendezendő Cartes & Identification kiállításon mutatja be.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások