Nagy nevek szállnak be az Android fejlesztésébe

Nagy nevek szállnak be az Android fejlesztésébe

2008. december 16. 12:43, Kedd
Az Android platform fejlesztését és elterjesztését támogató Open Handset Alliance  újabb 14 vállalattal bővült, amelyek között nagy nevek is megtalálhatók. A T-Mobile reagált a roaming díjak miatti panaszokra.

A gyártói szövetség a hét közepén jelentette be, hogy 14 újabb cég csatlakozott a társuláshoz, ezzel pedig tovább erősödik az Android fejlesztését támogatók köre. Olyan vállalatok döntöttek a belépés mellett, mint az ARM, az Asustek Computer, az Ericsson, a Huawei Technologies, a Sony Ericsson, a Toshiba Corp., illetve a Vodafone. Nem vitás, hogy ezen cégek részvétele nagyon fontos lehet a szövetség és a Google számára egyaránt.

A Sony Ericsson szóvivője úgy nyilatkozott, hogy erősen bíznak a platformban, illetve abban, hogy saját eddigi tapasztalataikra, valamint a Walkman és Cyber-shot családok sikereire támaszkodva nagyban hozzájárulhatnak majd annak elterjedéséhez. Az új tagok mindegyike saját kóddal bővíti majd ki az Android Open Source Project állományát, vagy pedig saját készülékeket dobnak piacra a szoftverre építve. Az Asus ez utóbbiak körébe tartozik, ők arra tettek ígéretet, hogy már a közeljövőben megjelenik saját megoldásuk, a Vodafone pedig saját szolgáltatásai és termékei kibővítését illetően tartja logikus lépésnek a csatlakozást.


A T-Mobile amerikai részlege időközben reagált a G1 mobilok tulajdonosainak panaszaira, akik a roaming díjak miatt emelték fel hangjukat. Az Android Market platformon keresztül letöltött egyes alkalmazások ugyanis a roaming teljes kikapcsolása esetén is létrehozhatnak ilyen kapcsolatokat, ezzel pedig alaposan megugraszthatják a havi számla végső összegét. Ideiglenes megoldásként azt javasolják a vásárlóknak, hogy körültekintően járjanak el az egyes kiegészítők letöltésénél, és mindenképpen figyeljenek az apróbetűs részletekre.

A cég brit részlege egyelőre maga is vizsgálódik az ügyben, így nincs konkrét válasz arra a kérdésre, hogy a szigetországi tulajdonosokat is érheti-e kellemetlen meglepetés az egyes külső alkalmazásoknak köszönhetően.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások