A Blizzard is tárgyal az új Xbox konzolról

A Blizzard is tárgyal az új Xbox konzolról

2009. március 29. 16:32, Vasárnap
A kiadó megerősítette, hogy tárgyalásokat folytatnak a Microsofttal az Xbox 360 utódjáról - immár biztosra vehetjük, hogy a készüléken már dolgoznak Redmondban. Mások borúlátók az új generációt illetően.

A GDC találkozón annyit árultak el a cég részéről, hogy a közelmúltban több egyeztetésen vettek részt a szoftvercég illetékeseivel együtt, ahol az Xbox 360 utódja, a következő generációs konzol volt a fő téma. Erről persze részleteket nem kötöttek az orrunkra, ám néhányan úgy vélik, hogy a Blizzard által elejtett információ nagyon is fontos a játékipar iránt érdeklődők szempontjából.

Egyrészt nyilván az új konzol fejlesztésének ténye számíthat további érdeklődésre, másrészt pedig sokakban felmerülhet a kérdés, hogy miért pont a Blizzard ült le a tárgyalóasztalhoz. Egyes lapok nem mulasztják el megjegyezni, hogy a többi kiadó feltűnően csendes volt a témában, egyikük sem ejtett szót a következő konzolgeneráció esetleges érkezéséről, vagy akár csak a munkálatok megkezdéséről. Hasonlóan viselkedtek maguk a gyártók, valamint a formátumokat, a tartalmakat birtokló szórakoztatóipari cégek is, amelyek a jelek szerint még bottal sem kívánják piszkálni a kérdéskört.

A találkozón elhangzott interjúkból kiderül, hogy az ágazatban sokan aggódnak a tartalomszolgáltató cégek viselkedése miatt. Többen úgy vélik, hogy utóbbiak ezekben a napokban inkább a nappali meghódítására koncentrálnak, és ugyanígy járnak el a konzolversenyben élenjáró gyártók is, magukkal a játékokkal pedig nem igazán foglalkoznak. Ez nem jó előjel a következő generáció érkezése előtt, igaz azt a Blizzard részéről is leszögezték, hogy számos játékuk esetében fel sem merült a portolás kérdése - mivel hiányoznak a szükséges beviteli eszközök, kontrollerek, felesleges lenne ezzel vesztegetni az idejüket, az eredmény úgyis lesújtó lenne.

Ezzel kapcsolatban a jelek szerint javaslatuk is van a konzolgyártók számára: érdemes lenne olyan beviteli eszközöket kiagyalni, amelyek bármilyen témájú játékot megfelelően támogatnak.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások