Az MSI is Android netbookkal készül

Az MSI is Android netbookkal készül

2009. április 26. 03:33, Vasárnap
Az első versenyző után egy valódi nagy név, az MSI is jelezte, hogy a Google mobil operációs rendszere köré épülő netbook készüléket dobna piacra - kedvet kaptak a gyártók az új platform alkalmazására.

A hónap elején a Hewlett-Packard jelezte elsőként, hogy felmerült az Android operációs rendszer alkalmazásának lehetősége, mégpedig egy kisméretű netbook megoldás esetében. A cég ennél többet nem árult el, így természetesen azt sem tudhattuk meg, hogy milyen ütemben halad az első készülék fejlesztése. Az utóbbi hetekben azonban befutott az első ilyen számítógépről szóló hír is, mégpedig Kínából.

A SkyTone ugyanis elárulta, hogy Alpha 680 névre keresztelt fejlesztése már gőzerővel készül. A netbook az első Eee PC-hez hasonlóan mindössze 7 hüvelykes kijelzőt kap, ezt pedig maximum 800 x 480 pixeles felbontás, 128 MB DDR2 memória, 1 GB flash háttértároló (amely egészen 4 GB-ig bővíthető), a megszokott Ethernet, USB-csatlakozók, SD-kártyaolvasó, valamint a vezetéknélküli elérést támogató portok egészítik ki, egy 80 gombos billentyűzet kíséretében. A processzor feladatait minden bizonnyal az ARM egyik fejlesztése látja majd el, 32 biten, 533 MHz-es órajelen.

A DigiTimes most arról számolt be, hogy az MSI is megkezdte a munkát első ilyen megoldásán, ők azonban eleddig semmilyen technikai részletet nem osztottak meg az érdeklődőkkel. Mindössze annyit tudni, hogy a cég a Computex 2009 kiállításon mutatná be saját változatát, amely nagy valószínűséggel szintén ARM-chip köré épülne. Ez utóbbi igen kedvező fogyasztási mutatókkal ruházná fel a netbook készüléket, amire mindenképpen szükség van, ha eséllyel akarnak szembeszállni a közvetlen rivális, valamint az Atom processzorokra épülő, erősebb és nagyobb megoldásokkal.

Az MSI nem volt hajlandó reagálni a hírre.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások