Sony: 5 éven belül nyerni fog a PS3

Sony: 5 éven belül nyerni fog a PS3

2009. május 5. 05:12, Kedd
Megvan a válasz arra a kérdésre, hogy miért nem csökkenti konzolja árát a Sony: szerintük 3-5 éven belül mindenképpen nyerni fognak. Mozgásérzékelő vezérlővel bővülhet a cég kínálata.

A vállalat részéről a pénteken visszavonult David Reeves nyilatkozott, aki eddig a Sony Computer Entertainment európai részlegét vezette. Interjújában kihangsúlyozta, hogy a PS3 igen döcögősen indult, ám pályafutása első évében a legtöbb kritikust sikerült meggyőznie előnyeiről. A végső győzelembe vetett hitük pedig megingathatatlan.

A napokban távozott elnök leszögezte, hogy 3-5 éven belül mindenképpen előnybe kerülnek a riválisokkal szemben, és a többség azt mondja majd, hogy megérte eddig várni. Szavait kétkedéssel fogadják az elemzők, akik viszont a jelenlegi piaci adatok ismeretében helyezkednek szembe az optimista várakozással: a konzol az Egyesült Államokban nem nevezhető kirobbanó sikernek, Európában pedig csak a lojális vásárlók és a Sony márka húzóereje tartja az erőt az eladásokban. A Nintendo Wii azonban mindenhol abszolút első, előnyét nagy nehéz lesz ledolgozni.

A konzolhoz kapcsolódó hír, hogy friss pletykák szerint az E3 kiállítás alatt egy új, mozgásérzékelő vezérlővel bővülhet a platform. Mivel a legtöbb játék a Dual Shock kontrollerre épít, azt nem várhatjuk, hogy az új jövevény válik majd a szabvány vezérlővé, ám ezzel lehetőség lesz a Wii-hez hasonló funkciók megjelenésére és bizonyos játékok kibővítésére. A Sony állítólag több kiadót is megkeresett azzal a kéréssel, hogy az utolsó pillanatban az ehhez szükséges funkcionalitással bővítsék ki a készülő játékokat, ám erről hivatalos információ szintén nem látott napvilágot.

Júniusban tehát kiderül, hogy mivel is készülnek a cégnél - egy ilyen fejlesztés megjelenése minden bizonnyal megdobná a vásárlói érdeklődést.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások