Valós idejű fogyasztásmérők a brit otthonokban

Valós idejű fogyasztásmérők a brit otthonokban

2009. május 13. 10:47, Szerda
A brit kormányzat hosszú távú tervvel valósítaná meg a valós idejű fogyasztásmérők kihelyezését a brit háztartásokban, amelyek közvetlen kapcsolatban állnának a szolgáltató cégekkel. Ezzel időt és pénzt spórolnának meg.

Egy most előterjesztett javaslatról indulhat meg a széleskörű konzultáció, amely augusztus elején zárul majd le. A cél: minél több és részletesebb fogyasztói visszajelzés és észrevétel összegyűjtése, hogy ezekre támaszkodva dolgozzák ki a valós idejű fogyasztásmérők elterjesztésének hosszú távú programját.

A kormányzat ugyanis 2020-ig valósítaná meg az összes brit háztartás és vállalat bevonását, amely számukra azt jelentené, hogy a jelenleg alkalmazott fogyasztásmérő, leolvasó berendezéseket maradéktalanul lecserélnék az új megoldásokkal, Ez utóbbiak közvetlen összeköttetésben állnak majd a szolgáltató cégekkel, amelyek így valós időben gyűjthetnék be az adatokat az adott háztartás, illetve iroda/telephely áram-, gáz- és egyéb fogyasztásáról. Ez természetesen egyben megtakarítást jelentene számukra, hiszen nem lenne szükség az alkalmazottak kiküldésére, a bediktált adatok ellenőrzése céljából.

Ed Miliband energiaügyi miniszter elmondta, hogy a kormányzat egyben a fogyasztási szokások és jellemzők módosulására is számít, hiszen a szolgáltatók ezen berendezések révén azonnal tanácsokkal láthatják el a fogyasztókat, az esetleges megtakarítás, a túlzott használat visszavétele érdekében. Mivel több mint 26 millió háztartásról és több millió vállalatról van szó, egy biztos alapokra helyezett, jól szervezett rendszert kell kidolgozniuk, ebben segíthet most a konzultációs szakasz.

Arról egyelőre nem esett szó, hogy mikor kezdenék meg az új berendezések kihelyezését, illetve hogy erre milyen feltételek és árak mellett kerülne sor.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások