Már csak marketing kérdése a hazai 4G

Már csak marketing kérdése a hazai 4G

2009. június 10. 23:48, Szerda
A Vodafone Magyarországnak az év végén várhatóan 300 ezer feletti mobilinternet-előfizetője lesz, szemben a jelenlegi több mint 200 ezerrel.

A magyar piacra két éve robbant be a mobilinternet, s azóta a Vodafone markáns szerepet játszik e távközlési területen is - mondta Döbrőssy Gábor, a Vodafone műszaki vezérigazgató-helyettese egy sajtóbeszélgetésen. A napokban meghaladta a 100 ezret azon ügyfeleik száma, akik modemen, számítógépen keresztül interneteznek, s még több mint ugyanennyien a mobiltelefonjukon. A Vodafone azt várja, hogy év végére legalább 300 ezer előfizetője lesz, s a teljes piaci növekedés több mint ötven százalékát a társaság adja majd. A mobilinternet-piacon a T-Mobile-nak 39 százalék, a Vodafene-nak 38 százalék feletti a részesedése, míg a fennmaradó rész a Pannoné.

Magyarországon április végén mintegy 560 ezer fizettek elő mobilinternetre, a december véginél hetvenezerrel többen. Az első négyhavi növekedés több mint felét a Vodafone adta. A Vodafone a magyar mobilinternetes piacon a második, míg a teljes webes piacot nézve a negyedik legnagyobb, ugyanakkor a használat intenzitását vizsgálva első - mondta a vezérigazgató-helyettes. Úgy vélte, a kontrollálható költés nagyon fontos az előfizetőknek, ezért fél éve bevezették az előre fizethető (pre paid) internetes szolgáltatást.

A negyedik generációs LTE-hálózatról (Long Term Evolution) Döbrőssy elmondta: a vállalat már tesztelte, s tízszer gyorsabb, mint a most használt 3G-s hálózat. Az új technológia hadrendbe állítása már nem technikai, hanem kereskedelmi és marketingkérdés - tette hozzá a vezérigazgató-helyettes.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások