Az internet buktatta le az ózdi rablókat

Az internet buktatta le az ózdi rablókat

2009. június 25. 19:12, Csütörtök
A sértettek egy közösségi hírportálon akadtak támadóikra, ezzel párhuzamban az ózdi rendőrök is beazonosították az elkövetőket.

Az Ózdi Rendőrkapitányság rablás miatt indított eljárást ismeretlen tettesekkel szemben egy június 12-én az esti órákban történt bűncselekmény miatt. Három ózdi fiatalember egy helyi parkban töltötte az időt, amikor hozzájuk lépett két fiatal fiú, akik késsel kezükben követelték tőlük, hogy adják át a náluk lévő értékeket. A fenyegetés hatására a sértettek jobbnak látták, ha teljesítik a követelést. A rablók ékszereket, mobiltelefont zsákmányoltak, majd 100 000 forint összértékben.

A nagy erőkkel megindult rendőrségi nyomozás során beszerzett adatok és információk alapján sikerült rövid idő alatt beazonosítani a lehetséges elkövetőket. Mindezzel párhuzamban a sértettek egy közösségi internetes portálon ráakadtak egyik támadójukra, amit a nyomozóknak is jelentettek. A kör bezárult. A rendőrség elfogta a 17 éves és a 16 éves fiatalkorú fiúkat, akik beismerték a bűncselekmény elkövetését. Az Ózdi Rendőrkapitányság úgynevezett gyorsított eljárás keretében kezdeményezte a két rabló bíróság elé állítását.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások