Hibrid konzolon dolgozik a Sony

Hibrid konzolon dolgozik a Sony

2009. június 29. 14:58, Hétfő
Japán források szerint a Sony leánycége mobiltelefonjaival ötvözné hordozható konzolját, eközben pedig a PlayStation 3 firmware esetében is komoly változtatásokra készülnek.

Szinte egyszerre futott be két külön hír a Sony terveivel kapcsolatban, amelyekből egyrészt egy vadonatúj, hibrid kialakítású konzol, valamint a PS3 várható frissítésének érkezésére következtethetünk. Egyik hír sem hivatalos még, ám legalább az egyiket illetően teljesen biztosra mehetünk.

A Nikkei által megszellőztetett lehetőség ugyanis nagyon is logikusnak és valószínűnek tűnik, ez pedig azt jelentené, hogy a Sony megirigyelte az Apple sikereit a hordozható megoldások szegmensében, és végre maga is tenni kíván valamit ezen a téren. A jól értesültek ugyanis arról számoltak be, hogy a cég ötvözné a Sony Ericsson által piacra dobott mobiltelefonok, valamint saját hordozható konzolja, a PlayStation Portable funkcionalitását, ez pedig egy új, hibrid eszköz képében látna napvilágot. A megoldáson egy teljesen új csapat dolgozna, amely júliusban állna össze, hogy kialakítsa és véglegesítse a részleteket.

Ezzel egy időben egy magát megnevezni nem kívánó forrás elárulta, hogy a PlayStation 3 hamarosan érkező Firmware 3.0 szoftveres frissítése radikális változtatásokat honosít majd meg a konzolokon, amelyek elsősorban a kezelőfelületet, illetve az azon keresztül elérhető funkciókat és szolgáltatásokat érintené. Lehetővé válna játékostársaink értékelése, a rosszalkodók bejelentése (képekkel, screeenshotokkal kiegészítve), a frissítések háttérben történő letöltése, illetve számos egyéb funkció, amelyről egyelőre nem árultak el részleteket. A VG247 egyéb újdonságokat is valószínűnek tart, ezekről szintén hallgatnak, ám külső szakértők lehetségesnek tartják egy olcsóbb változat felbukkanását is.

Az SCEA részéről időközben jelezték, hogy mindez merő spekuláció, mivel eddig még semmit nem jelentettek be, illetve erősítettek meg a készülékkel kapcsolatban - ez azonban nem jelenti azt, hogy a hír minden részlete valótlan lenne.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások