Office 2010: webes és mobil újdonságok

Office 2010: webes és mobil újdonságok

2009. július 14. 14:49, Kedd
A Microsoft bemutatta az Office 2010 sokak által várt új funkcióit, amelyek közül a webalkalmazások, illetve a mobiltelefonos opciók kapják a főszerepet. Jön a böngészőbe integrált Office.

Eképpen lehetne jellemezni az új szoftvercsomag bemutatását, amelyre már a Worldwide Partner Conference előtt sort kerítettek a redmondi illetékesek. Érdekes módon azonban a hivatalos oldalt rövid időn belül eltávolították, így egyedül a Google gyorsítótárában megtalálható példányt, illetve az egyéb oldalak és blogok által elmentett példányokat vehetjük közelebbről szemügyre - utóbbi esetében olykor videókkal kiegészítve.

A fő hangsúlyt a webes és a mobiltelefonos funkciókra helyezik, ami nem véletlen, hiszen ezen a téren a nagy rivális Google vezet saját megoldásaival, legalábbis ami a webalkalmazásokat illeti. Az Office Web Applications 2010 névre keresztelt csomagban gyakorlatilag a böngészőn keresztül érhetjük majd el a jól ismert programokat, így a Word, Excel, PowerPoint és OneNote alkalmazásokat. Jelzésértékű lehet, hogy a bemutató videókban is a Firefox böngészőt használják, így az a vád sem érheti a céget, hogy saját programjára hegyezi ki az egyes szolgáltatásokat.

A Microsoft Mobile 2010 esetében kiemelendő, hogy a dokumentumokat úgy jeleníthetjük majd meg a legtöbb okostelefonon, hogy minden számítást a vállalat szerverén végeztetünk el, így a hordozható készüléknek mindössze a kész adatokat kell majd megjelenítenie. Ez természetesen nagy könnyebbséget jelent a korlátozott teljesítménnyel felruházott termékeken, ezzel egy időben pedig növeli a kompatibilis eszközök számát. Az elkövetkező napokban újabb részleteket látnak majd napvilágot, illetve remélhetőleg ismét felrakják a hivatalos oldal frissített változatát.

A további fontos bejelentéseket a WPC hivatalos oldalán követhetjük majd figyelemmel - különös tekintettel a Windows 7 RTM bemutatására, már amennyiben valóban ezen a héten sor kerül erre.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások