A játékosoknak szánja SSD-it a Samsung

A játékosoknak szánja SSD-it a Samsung

2009. augusztus 15. 09:24, Szombat
A gyártó megelégelte, hogy eddig főleg az üzleti életben használt számítógépeket egészítették ki új SSD-meghajtókkal, a következő körben a játékosokra koncentrálnak majd.

A Samsung egyik vezetője nyilatkozott a napokban a cég terveiről, ebből pedig azt tudhattuk meg, hogy a fanatikus játékosok számítanak a következő kiszemelt célcsoportnak, legalábbis ami a hagyományos merevlemezeket leváltani hivatott SSD elterjedését illeti. A Samsung úgy véli, hogy a nagyobb sebességgel és az alacsony fogyasztással felkelthetik a játékosok érdeklődését.



Erre hivatkoznak ugyanis, amikor a játékra szánt asztali és mobil PC-k kiegészítéséről beszélnek. Véleményük szerint az SSD-nek létjogosultsága van azon konfigurációkban, amelyek erősebb központi processzort, izmosabb grafikus kártyát, valamint több memóriát kapnak a játékok megfelelő sebességen történő futtatása érdekében, ezek a háttértárolók pedig kellő iramot biztosítanak a gyors betöltődésre vágyó felhasználóknak. Elsősorban a 256 GB-os példányokat emelik ki, mint kívánatos terméket, mivel ezek már kapacitásban is megfelelőnek tűnnek.

A Samsung a még mindig korai időszakát élő SSD-szegmens mintegy felét birtokolja, ennek ellenére azonban nem teljesítenek túlságosan jól. Termékeik eddig főként vállalati laptopokban kaptak helyet, ezen fejlesztéseket pedig egyrészt az OEM-gyártók (többek között a Dell és a Lenovo) konfigurációiban, illetve a rivális vállalatok (Corsair és OCZ) kínálatában terjesztették el, utóbbi esetekben egy egyszerű átnevezéssel. Most arra számítanak, hogy a játékosok hajlandóak lesznek több pénzt kiadni az SSD-vel szerelt összeállításokért, ez pedig busás hasznot hoz majd a cégnek.

A PC-s játékpiac a Jon Peddie tanulmánya szerint további növekedés előtt áll, 2012-re pedig globális szinten a 30 milliárd dollárt is meghaladhatja majd. Ennek egy szeletét szeretné megfogni a Samsung - meglátjuk, milyen sikerrel.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások