Elhallgatott a Rise FM

Elhallgatott a Rise FM

2009. augusztus 28. 09:36, Péntek
Már csak egy rádió adása hallható a budapesti 88,1 MHz-es frekvencián, miután a Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH) csütörtökön lezárta és lepecsételte a budapesti Citadelláról engedély nélkül sugárzó Rise FM adóberendezéseit.

Az elmúlt időszakban a frekvencián párhuzamosan két adás is szólt: a Pont FM és a Rise FM. Érvényes rádióengedélye az előbbit üzemeltető Rádió Infórum Kft.-nek van - közölte az NHH.

A szokatlan helyzet azután alakult ki, hogy jogvita támadt a Pont FM tulajdonosa és a céget korábban megvásárló Rise FM Kft. között. A Pont FM korábbi tulajdonosai - visszavásárlási jogukkal élve - visszavették a rádiót üzemeltető céget és a sugárzási jogosultságot. Miután a Cégbíróság májusban bejegyezte a visszavételt, valamint az NHH is a Pont FM-mel áll szerződésben, a hatóság egy ellenőrzésnél megállapította, hogy a Rise FM jogosulatlanul sugároz.

A kft. a Fővárosi Bírósághoz fordult az NHH végzésének hatályon kívül helyezéséért, illetve kezdeményezte, hogy a Legfőbb Ügyészség emeljen óvást a hatóság határozatával szemben.

A Rise FM Kft. állítása szerint a Pont FM régi és új tulajdonosa, Rónai Egon, valamint az érdekeltségébe tartozó Egopress Kft. több tíz millió forintos tartozást titkolt el az adásvétel során, ami miatt perben áll a Rise FM Kft.-vel és a megtévesztéssel okozott eddig közel 100 millió forintos kárt a mai napig nem térítette meg. A Pont FM tulajdonosainak jogi képviselője, Papp Gábor súlyosan sértőnek nevezte a megtévesztésre vonatkozó állítást, s cáfolta a tartozást.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások