Gondok a Mechwarrior 5 körül

Gondok a Mechwarrior 5 körül

2009. szeptember 8. 08:32, Kedd
A nem is olyan régen szép csendben bejelentett Mechwarrior ötödik részének elkészülte a jelek szerint veszélybe került, hiszen egy cég jelezte, miszerint a jogok az ő tulajdonában vannak és nem adtak engedélyt az ötödik epizódra.

A Piranha Games egy valóban látványos és hangulatos videóval prezentálta, hogy mégis milyennek képzeli el a klasszikus robotos játék legújabb epizódját, mellyel ráadásul a rajongók első szimpátiáját is elnyerték a fejlesztők. Ám a hírek szerint komoly gubanc lehet a jogok körül és ezzel veszélybe kerülhet a fejlesztés is.


A hétvégén ugyanis bejelentkezett a Piranha Games hadiszállásán a Harmony Gold nevezetű cég, mely azt állította, hogy társtulajdonosa a Robotech jogoknak és kifogásolta, hogy egy, a Mechwarrior 5 videójában látott robot nagyon hasonlít a Robotech monstrumaira. Már pedig a kettő nem ugyanaz és ők nem adtak engedélyt senkinek robotjaik felhasználására.

Szóval jelenleg itt tart a dolog. Innen két irányba folytatódhat a dolog. Vagy megegyezik a két cég vagy pedig a Piranha Games bebizonyítja, hogy a látott robotok nem a Robotech univerzumából valók.

Listázás a fórumban  Adatvédelmi beállítások