Már megjelenés előtt elavult a Windows Mobile 6.5

Már megjelenés előtt elavult a Windows Mobile 6.5

2009. október 6. 11:44, Kedd
Még hivatalosan meg sem jelent, de gyorsan a süllyesztőbe kerülhet a Windows Mobile operációs rendszer 6.5-ös verziója.

Steve Ballmer, a Microsoft vezérigazgatója finoman szólva nincs elragadtatva az operációs rendszer új változatától és ennek a véleményének hangot is adott egy rendezvényen. Ballmer leginkább azt kifogásolta, hogy a szoftver nem képes harcba szállni a konkurens operációs rendszerekkel. Pont ez pecsételheti meg a 6.5-ös kiadás sorsát, amely egyébként az előzetes tervek szerint holnap jelenik meg. A cég úgy számol, hogy az idei év végére várhatóan már 30 mobiltelefon lesz képes futtatni a szoftvert.

Kiszivárgott információk alapján a redmondi szoftveróriás munkatársai emiatt dolgoznakmár gőzerővel az új, 7.0-s verzión és szintén ennek köszönhető, hogy leváltják gyakorlatilag a teljes fejlesztői csapatot. Ballmer ugyanis így akarja biztosítani, hogy a következő kiadások mind minőségileg, mind az újdonságokat tekintve megfelelőek legyenek. Az új fejlesztői csapattal és az általuk kifejlesztett programokkal szembeni elvárás, hogy sikeresen vegyék fel a harcot az Androiddal és más mobil operációs rendszerekkel.


Számos gyártó, például az LG, ugyanakkor nem kötelezi el magát egyetlen operációs rendszer mellett. A Samsung és a HTC pedig már jelezte, hogy az egyes OMNIA, illetve Touch Pro 2 termékeik tulajdonosai ingyen frissíthetik majd készülékeik Windows Mobile 6.1-es operációs rendszerét az új verzióra. A szakértők és a sajtó arra számít, hogy a Windows Mobile 7 várhatóan csak jövőre jelenik meg, igaz lehetséges időpontként felmerült az idei esztendő utolsó negyedéve is. Az idő mindenképpen a redmondiak ellen dolgozik, ugyanis az iPhone és az Android egyre komolyabb piaci részesedésre tesz szert, míg a Windows Mobile közel sem annyira sikeres, mint amire előzetesen számítani lehetett.

A hónap elején egy összeállításból már kiderült, hogy bekerül a Windows Mobile 7-be az MEMS szenzorok támogatása, amelyek között az iránytűt is megtaláljuk majd, továbbá a Windows Live szolgáltatások, illetve a RIL, a GPS, a WiFi és az USB technológiák támogatása, egy új böngésző (valószínűleg az IE8), valamint nagyobb hangsúlyt kapnak a közösségi oldalak és azok funkciói.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások