Öngyilkos lett a StudiVZ zsarolója

Öngyilkos lett a StudiVZ zsarolója

2009. november 3. 10:39, Kedd
A vizsgálati fogságban lévő 20 éves fiatalember valószínűleg félt a felelősségre vonástól és inkább saját kezével vetett véget az életének.

A StudiVZ zsarolóját holtan találták a német főváros melletti Plötzensee-i Fiatalkorúak Börtönében lévő cellájában. A hírt megerősítette Bernhard Schodrowski berlini igazságügyi szóvivő is, aki elmondta, hogy semmi jel nem utalt az öngyilkosságra. A szakember további részleteket nem árul el az ügyről.

Az erlangeni férfit tíz nappal ezelőtt vették őrizetbe Berlinben, mivel a SchülerVZ közösségi portál rendszeréből több mint egymillió regisztrált tag személyes adatait szerezte meg és azokért cserébe 80 000 eurót kért az üzemeltetőktől. Az eddigi vizsgálatok alapján kiderült, hogy a 20 éves gyanúsított a StudiVZ és a MeinVZ közösségi oldalak regisztrált tagjainak személyes adatait is gyűjtötte, igaz azokat még nem hozta nyilvánosságra. Azt a hatóságok viszont továbbra sem tudják, hogy az ügyben gyanúsított másik hacker hozzáférhetett-e a fiatalember adatbázisához vagy sem.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások