2009 legjobb filmjei Tarantino szerint

2009 legjobb filmjei Tarantino szerint

2009. december 15. 08:57, Kedd
Ahogy közeledik az év vége, boldog-boldogtalan toplistákkal áll elő. Az ember pedig úgy gondolja, hogy a kritikusok listájánál érdekesebb lehet egy igazi filmértő, mondjuk Tarantino véleménye a legjobbakról.

Quentin Tarantinót sokan szeretik, sokan utálják, de szó nélkül nem lehet elmenni mellette, és filmes tudását sem nagyon szokás megkérdőjelezni. Főleg azok után nem, hogy idén a Becstelen brigantykkal (Inglourious Basterds) eddigi legsikeresebb filmjét készítette el. (A háborús mozi még a Ponyaregény bevételeit is lepipálta.) Éppen ezért érdekes lehet meghallgatni, hogy a rendező szerint mik voltak 2009 legjobb filmjei.


Persze, ahogy Tarantino is elmondja, a lista nem teljes, hiszen sem az Avatart, sem a Komfortos mennyországot, sem az új Clint Eastwood-filmet, az Invictus - A legyőzhetetlent nem látta. Azonban választásaival nem hazudtolja meg önmagát, hiszen a kritikuskedvenc Egek ura és az An Education említése mellett az első két helyre a Star Treket és a Pokolba taszítva című Sam Raimi-horrort tette.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások