Lezajlott az idei Video Game Awards

Lezajlott az idei Video Game Awards

2009. december 16. 07:15, Szerda
Az ígéretekhez híven az idei év utolsó említésre méltó játékos eseménye tartogatott jó pár meglepetést. Itt debütált az új Star Wars játék, a Spec Ops, az újraírt True Crime, a Batman: Arkham Asylum 2 és a Medal of Honor is.

De lássuk szép sorjában. A VGA 2009 első "fellépője" a Rocksteady idei meglepetéssikere, a Batman: Arkham Asylum folytatása volt. A látottakból mindössze annyi derült ki, hogy Joker és kedvese, Harley Quinn ismét visszatérnek és ezúttal nem csak az Arkham elmegyógyintézetet és környékét foglalják el, hanem egész Gotham Cityt.


Batman: Arkham Asylum 2

A bejelentés szerint visszatér Killer Croc is, új ellenfélként pedig Kétarc bukkan majd fel. A rajongók azonban a trailer alapos áttekintése után bizton állítják, hogy visszatér majd Pingvin, Black Mask és a Macskanő is. Legalábbis erre utaló jeleket találtak a fenti videóban. A megjelenés 2010. végére várható.

A második említésre méltó játék a szebb napokat is megélt True Crime remakeje, mely egy szintén látványos videóval mutatta meg magát. A játék egy szimpla GTA-klónnak indult és sajnos mindkét rész az is maradt. Az új rész új fejlesztőket kapott a United Front személyében, a premier 2010. végén várható.


Tron: Evolution

A következő említésre méltó bejelentés a Tron: Evolution nevéhez fűződik. A bejelentés szerint a játék a filmmel azonos időben, 2010. telén érkezik meg a számítógépek monitoraira és konzolokra. Sajnos magáról a történetről semmit nem tudtunk meg, de a videóban látható gameplay jelenetek (főleg a motorozás) nagyon látványosnak hatnak.

Az új Star Wars játék bejelentésére is sokan vártak, ami szerencsére hamar meg is történt. A rajongók közül legtöbben a Knights of the Old Republic harmadik részét látták volna szívesen, de sokan kívánták a Battlefront 3 vagy az Empire at War 2 bejelentését. Az eseményen azonban maga Samuel L. Jackson jelentette be a legkevésbé valószínű folytatást, a Star Wars: The Force Unleashed 2-t.


Star Wars: The Force Unleashed II

A LucasArts természetesen hozott egy rendkívül hangulatos trailert is, melyből ugyan nem sok minden derül ki, de remekül mutatja a jó és a rossz oldal közötti őrlődést (Darth Vader és Yoda mester hangja váltakozik). A hírek szerint online támogatás is lesz benne és elméletileg 2010. végén már meg is érkezik. Remélhetőleg ezúttal nem kell hónapokat várni a PC-s portra.

A Ubisoft a Prince of Persia: The Forgotten Sands-szel érkezett a fesztiválra. Mint ismeretes, az új rész szakít a sokak szerint félresikerült cell-shaded megoldással és a tolvaj hőssel, és visszahozza sokunk kedvenc Hercegét a képbe. Ebben bizonyára komoly szerepe van a hamarosan mozikba kerülő filmnek is és reméljük a félbemaradt sztorit valamikor folytatják.


Prince of Persia: The Forgotten Sands

De maradjuk a The Forgotten Sands-nél. A trailerben sajna gameplay jeleneteket nem találhatunk, de azért így is sokat megtudhattunk róla. Először is visszatér a titokzatos homok, a jelek szerint lehetőség lesz megint az idő visszapörgetésére és a Herceg sötét énje nélkül kezdi meg újabb kalandját. Ráadásul májusban már meg is jelenik, szóval olyan sokat várni sem kell rá. Jó hír, hogy PC-re is megjelenik a program.

A 2K titokzatos trailere valóban az új Spec Ops játékot mutatta, ám a VGA-n egy ennél sokkal látványosabb és valódi játékmenetet is tartalmazó trailert hoztak el. A játék a Spec Ops: The Line címet kapta és a jelek szerint az arab világba, pontosan Dubaiba helyezi át a történéseket.

Spec Ops: The Line

A kiadó mindössze annyit árult el a programról, hogy "a játék során olyan kimondhatatlan helyzetekbe keveredünk, ahol döntéseinkkel számos emberi életet befolyásolunk". A Spec Ops: The Line szintén érkezik konzolok mellett PC-re is, ám a megjelenési dátum még nincs kitűzve.

Az utolsó, említésre érdemes játék az új Medal of Honor volt, melyből egy remekül összevágott, számos gameplay jelenetet tartalmazó trailert mutatott be az Electronic Arts. A kiadó nagyon bízik a sikerben, hiszen 2010. végén, az új Call of Duty ellenében küldi hadba az Afganisztánban harcoló katonáit. A látottak alapján jogos a bizakodás.


Medal of Honor

És akkor lássuk az idei VGA díjazottait:

Az Év játéka: Uncharted 2: Among Thieves
Az Év fejlesztője: Rocksteady Studios (Batman: Arkham Asylum)
A legjobb független játék: Flower
A legjobb X360 játék: Left 4 Dead 2
A legjobb PS3 játék: Uncharted 2: Among Thieves
A legjobb Wii játék: New Super Marion Bros
A legjobb PC játék: Dragon Age: Vérvonalak
A legjobb kézikonzol játék: GTA: Chinatown Wars
A legjobb FPS: Call of Duty: Modern Warfare 2
A legjobb verekedős játék: Street Fighter IV
A legjobb akció-kalandjáték: Assassin's Creed 2
A legjobb RPG: Dragon Age: Vérvonalak
A legjobb multi-játék: Call of Duty: Modern Warfare 2
A legjobb egyéni sportjáték: UFC 2009 Undisputed
A legjobb csapat-sportjáték: NHL '10
A legjobb autóverseny: Forza Motorsport 3
A legjobb zenés játék: The Beatles: Rock Band
A legjobb zene: DJ Hero
A legjobb eredeti zene: Halo 3 ODST
A legjobb grafika: Uncharted 2: Among Thieves
A legjobb film vagy sorozat alapján készült játék: South Park Let's go Tower Defence Play!
A legjobb női szereplő: Megan Fox (Transformers 2)
A legjobb férfi szereplő: Hugh Jackman (X-Men Origins: Wolverine)
A legjobb szereposztás: X-Men Origins: Wolverine Uncaged Edition
A legjobb hang: Jack Black (Brutal Legend)
A legjobb letölthető játék: Shadow Complex
A legjobb DLC: GTA IV: The Ballad of Gay Tony
A legjobban várt játék: God of War 3

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások