Feltörték a PS3-at. Indulhat a warez?

Feltörték a PS3-at. Indulhat a warez?

2010. január 27. 07:27, Szerda
Eddig bírta a Sony PlayStation 3 konzolja. A tegnapi nap az egyik fórumon egy bizonyos George Hotz bejelentette, hogy feltörte a PS3-at.

A PSP pár hét, az X360 pedig mindössze pár nap alatt adta meg magát, vagyis vált a warezolók paradicsomává. A Sony PlayStation 3 konzolja már több, min három éve van a piacon és eddig senkinek nem sikerült meghackelni a konzolt. Ám eme sikertörténet tegnap véget ért. Egy George Hotz nevezetű fiatalember ugyanis blogjában örömmel tudatta, hogy sikerült feltörnie a Sony védelmét.



Elmondása szerint a PS3 védelmi rendszere viszonylag egyszerű volt - legalábbis ami a hardveres részét illeti. A szoftverekkel már akadtak komolyabb gondjai, ám elmondása szerint öt hét alatt megoldotta a kérdést. Ráadásul azt is hozzátette, hogy az általa alkalmazott módszer "előnye", hogy a Sony nem tudja majd különböző frissítésekkel visszaállítani az eredeti állapotokat. Hotz még kísérletezik a módszerrel, de február-március környékén nyilvánosságra hozza a használt programot. A férfi nem a levegőbe beszél, hiszen ő volt az első, aki anno feltörte az iPhone rendszerét is.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások