Élő netkapcsolat minden Ubisoft játékhoz

Élő netkapcsolat minden Ubisoft játékhoz

2010. január 28. 17:22, Csütörtök
A francia kiadó már korábban is próbálkozott a különböző másolásvédelmi rendszerekkel, ám eddig egy sem nyújtott 100%-os biztonságot.

A SecuROM-os ügyükből ráadásul per is lett, melyet elvesztettek (a program elmentette a felhasználó adatait és elküldte a kiadónak - a felhasználó tudta nélkül), a védelem nélkül kiadott Prince of Persia pedig PC-s elég szép bukás lett. A kiadó azonban ma bejelentette, hogy megtalálták a köztes megoldást, mely elméletileg mindenkinek megfelel majd.

A DRM lényege a következő: élő internetes kapcsolat és a kiadó oldalán való regisztrálás nélkül a játék nem lép tovább a főmenüből. Korlátlanul installálhatjuk bárkinek a gépére, de regisztráció nélkül semmit nem tudunk kezdeni vele. Az első játék, mely használja az új módszert a The Settlers 7: Paths to a Kingdom lesz. A stratégiai játék tavasszal debütál, de már a béta-tesztek is az új módszerrel történnek majd.

További előnye a dolognak, hogy az install után nem lesz szükségünk a lemezre és a mentéseinket a Ubi.com oldalán találjuk meg. Utóbbi megoldásnak köszönhetően akár munkahelyünkről is folytathatjuk a játékot, hiszen a mentés a neten van. A Ubisoft közleménye szerint a nagyobb címeik már ezt a védelmet használják (Splinter Cell: Conviction, R.U.S.E., Driver 5 stb).



Ha viszont valami probléma lesz a rendszerrel, akkor sem kell kétségbe esni. A Ubisoft készített egy patchet, mellyel ez a védelem feloldható és így a régi megoldással folyhat tovább a játék. És ha már Ubisoft, akkor íme a hamarosan megjelenő Silent Hunter V gyűjtői kiadásának tartalma. A fémdobozban kapunk egy részletes útmutatót a játékhoz, egy soundtracket, hét extra tengeralattjárót, egy kézikönyvet és egy térképet is.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások