Megérkezett Amerikába a koldus-RPG

Megérkezett Amerikába a koldus-RPG

2010. február 20. 23:10, Szombat
Európában már komoly botrányokat kavart, és most Amerikába is eljutott a hajléktalan RPG, a Bumrise. A botrány természetesen már ott is elkezdődött.

A német Farbflut Entertainment által készített böngészőben játszható program célja, hogy egy teljesen lecsúszott csövesből Manhattan (vagy Párizs, Hamburg) királyai legyünk. Az odáig vezető út azonban hosszú és rögös, ráadásul megfakult kabátunk zsebében kezdetben mindössze 10 dollár lapul, ami szinte semmire nem elég. Háziállatunk egy csótány, egyetlen használati tárgyunk pedig egy műanyag pohár.

Kalandjaink során nem riadunk vissza semmitől, így a különböző törvénytelenségek (automaták feltörése, nyilvános vécéből és mosógépekből pénzt lopni stb.), koldulás, valamint az üveggyűjtés is komoly haszonnal kecsegtetnek. Természetesen idővel vásárolhatunk is magunknak a városban (például egy kisállatot, amivel több pénzt tudunk összekoldulni), fegyvereket és ételt is beszerezhetünk.



Hozzácsapódhatunk egy bandához, de akár mi is létrehozhatunk egyet és a rivális csövesekkel harcolhatunk a területünkért. A játék Bumrise néven fut, de a Facebookon StreetRivals néven is megtalálható a játék.

Természetesen egy ilyen témájú programot nem kerülhetnek el a botrányok és tavaly augusztusban a franciák ki is akadtak rá rendesen. Az ottani Vöröskereszt vezetőjétől kezdve a Hajléktalanok szervezetének vezetőjéig mindenki negatívan nyilatkozott, a csövesek pedig annyit mondtak: "Részben valós a játék. Dzsungeltörvények uralkodnak az utcákon. Harcolsz az üvegekért, a helyedért és a nehezen összekoldult pénzedért is."

Mindenesetre most Amerikában kezdik kikezdeni a játékot, ám a fejlesztő csapat a megjelenést követő napokban nyilatkozatot tett közzé, mely szerint a Bumrise számos sztereotípiát és klisét tartalmaz, és árbevételeik egy részét hamarosan felajánlják egy hajléktalanokat támogató New York-i szervezetnek . Hamburgban már történtek ilyen kifizetések.

Aki ezek után kedvet kapott a játékhoz, az itt regisztrálhat.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások