2x-esen írható, nyomtatható Blu-ray lemez

2x-esen írható, nyomtatható Blu-ray lemez

2010. március 8. 12:44, Hétfő
Az új 2x BD-R LTH típusú, nyomtatható Blu-ray lemez 25 GB tárolókapacitást kínál, és kétszeres sebességgel írható, felülete pedig a belső gyűrűig nyomtatható. A lemez alkalmas nagyfelbontású (HD) filmek felvételére, nagy mennyiségű adat tárolására és fényképek vagy videók hosszú időtartamú archiválására - a tartósságot az AZO technológia garantálja.

A Blu-ray technológiával együtt jelentek meg a nagykapacitású adattároló lemezek, amelyek már megfelelnek a nagyfelbontású televíziókat (HDTV-t) használók igényeinek. A Verbatim új BD-R 25GB 2x nyomtatható LTH típusú (szerves hordozóréteggel ellátott) Blu-ray lemezének kapacitása 25 GB. Akár 135 perc HD felbontású filmet (MPEG2) írhatunk rá mindössze 45 perc alatt, és a belső gyűrűig a teljes felületére (22-118 mm) nyomtathatunk tintasugaras nyomtatóval.


Az LTH B-R rögzítőréteg előkészítésének folyamata. A fúvókából érkezik az oldat, ami a lemez pörgetésével válik egyenletessé a felületen. A pörgetéses felületbevonás (spin-coating) kulcsfontosságú az BD-R LTH lemez gyártásakor: így kerül az adattároló réteg, a borítóréteg és a felületkeményítés a lemezre


Az LTH B-R rögzítőréteg előkészítésének folyamata. (A fúvókából érkező oldat a pörgetésnek köszönhetően egyenletesen szétterül a lemezen.)

A Hard Coat technológia egy speciális kemény védőbevonatot takar, ami megóvja a lemezt a karcolódástól, az ujjlenyomatoktól és a portól, így elkerülhetőek a felvételi és lejátszási hibák. "Ahogy a CD után következett a DVD-technológia, a Blu-ray az optikai adattárolás újabb generációját képviseli, és mint ilyen, jelentős előnyökkel szolgál a felvétel és adattárolás területén. Napjaink egyre növekvő adattermelését tekintve a Blu-ray formátum óriási kapacitása fontos szempont" - fejtette ki Torsten Leye, a Verbatim EUMEA optikai üzletágának marketingmenedzsere.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások