Mindennapossá válhatnak a webkonferenciák

Mindennapossá válhatnak a webkonferenciák

2010. március 29. 16:12, Hétfő
Az Egyesült Államokkal ellentétben Európában még nem igazán számítanak elterjedt megoldásnak a webkonferenciák, pedig ezek hatékony eszmecserét tesznek lehetővé, teljesen ingyen.

"A World Wide Web ma már annyira természetes a felhasználók számára, mint a konnektorokból elérhető áram. Hamarosan a webkonferenciák is ugyanilyen természetesek lesznek" - hangsúlyozta Oliver Schwartz, a Netviewer kommunikációs vezetője. Ahhoz viszont, hogy a webes találkozók jobban beépüljenek a köztudatba, mindenekelőtt arra van szükség, hogy az emberek megismerjék a technológiát. Ebben segíthetnek az ingyenes szoftverek. De nem csak ezek jelenthetik a megoldást. "A szemináriumok online változatának számító 'webináriumok' is egyre népszerűbbek" - tette hozzá Daniel Holzinger, a Netviewer munkatársa.
A cég célja a webkonferenciák elterjesztése, hogy meggyőzzék az embereket azok hasznosságáról. A Netviewer első lépésként nyártól elérhetővé teszi a webinárium-megoldásait, amely abban segíthet, hogy a cégek alkalmazottai hatékonyan és egyszerűen képezhessék magukat tovább az interneten. "Ez egy kölcsönhatás. Egy jobban képzett ügyfél hatékonyabban és gyakrabban használja a rendszerünket. Ez pedig segíthet a technológia elterjedésében" - mondta Holzinger.


Schwartz szintén meg van győződve arról, hogy ha a felhasználók a magánéletükben megismerik a webkonferenciákat, akkor a munkahelyeiken is igényt tartanak rájuk. A vállalat már elérhetővé tett egy ingyenes programot, amelynek segítségével bárki létrehozhat webkonferenciákat, valamint kifejlesztett egy a Xing közösségi portálon használható kiegészítő alkalmazást. A jövőt egyértelműen az a rendszer jelentheti, amelynek kialakításába bevonnák az egyetemeket és a főiskolákat. A cél az, hogy a felsőoktatási intézmények hallgatói ingyen webkonferencia-szoftverekhez jussanak.

A szakemberek arra számítanak, hogy néhány hónapon belül a közösségi oldalak látogatói webkonferenciákat szervezhetnek és ezeken számos kérdést kitárgyalhatnak. A Frost & Sullivan piackutató cég adatai szerint az európai webkonferencia-piac az idén 20 százalékkal nő majd.< Schwartz közölte, hogy Európa komoly lemaradásban van ezen a területen az Egyesült Államokhoz képest, ahol a hasonló megoldásokat már több éve hatékonyan alkalmazzák.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások