Tovább csúszik a Hobbit forgatása

Tovább csúszik a Hobbit forgatása

2010. május 28. 08:50, Péntek
Még mindig nem tudni, hogy mikor kezdődhet a Hobbit forgatása, sőt, továbbra sem biztos, hogy lesz-e egyáltalán film JRR Tolkien népszerű regényéből. A csúszás oka az MGM stúdió szörnyű anyagi helyzete.

A Splice című Vincenzo Natali-horrorral kapcsolatos sajtótájékoztatón Guillermo del Toro producer is megjelent, s ha már kéznél volt, pár, a Hobbittal kapcsolatos kérdésre is felelt. A film rendezésére kijelölt mexikói megerősítette azt, amit Peter Jackson korábban elmondott, hogy a Hobbit forgatása csúszik, hiszen az MGM stúdió még mindig nem adott zöld lámpát a produkciónak.

Mindennek az az oka, hogy egyelőre még nem oldódott meg a stúdió pénzügyi helyzete, s amíg nincs vevő, vagy más áthidaló megoldás (például az MGM eladja a jogokat), addig nem is kezdődhet el a forgatása. Del Toro sajnálatát fejezte ki emiatt, s elmondta, hogy ők abszolút készen állnak, hiszen már elkészültek a filmben szereplő teremtményekkel, a díszletekkel és a jelmezekkel is, kidolgozták a harcjeleneteket, mindössze a startpisztoly eldördülésére várnak. A 3D-s forgatással kapcsolatos pletykákra reagálva del Toro elmondta, hogy a kérdés csak egyszer merült fel, és jelen pillanatban nincs szó ilyesmiről.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások