Újabb X-kategóriás film a hazai mozikban

Újabb X-kategóriás film a hazai mozikban

2010. június 18. 09:50, Péntek
A Fűrész 6 után ismét olyan film kerülhet mozikba, melyről már a premier előtt megmondják nekünk, hogy nem kéne megnéznünk. A szóbanforgó alkotás Mártírok, s ugyan horror, de nem feltétlenül a hagyományos értelemben véve.

A Corner Film július 22-én mutatja be a Mártírok (Martyrs) Pascal Laugier-horrort, melyet a hazai Korhatár bizottság a legszigorúbb korhatárral látott, s az V-ös kategóriába sorolt. (A bizottság munkájáról, elveiről és tagjairól korábban már részletesen írtunk.) Ez nem csak azt jelenti, hogy 18 éven felüliek nézhetik meg a filmet, hanem azt is, hogy a forgalmazónak több járulékot is kell fizetnie, hogy olyan filmet hoz be, melyet a KB senkinek sem ajánl. V-ös kategóriába legutóbb a Fűrész hatodik részét sorolták.


A Mártírok története a hivatalos leírás szerint:Egy több sebből vérző, kegyetlenül meggyötört lányt találnak a rendőrök. Lucie-nak hívják és közel egy éve tűnt el. Nem hajlandó elárulni, hogy ki tartotta fogva, és hogy sikerült megszöknie. A rendőrség később megtalálja azt az elhagyatott vágóhidat, ahol a lány több sorstársával raboskodott, de arra nem sikerül rájönniük, hogy fogva tartóikat milyen cél vezette. Az árvaházba került Lucie egyedül csak a vele egyidős Anna előtt hajlandó megnyílni és csak ők ketten tudnak arról az ártó szellemről, amely szökése óta üldözi a lányt. Tizenöt évvel később egy szemlátomást átlagos családra egy fiatal nő tör rá kezében egy csőre töltött vadászpuskával egyetlen kitörölhetetlen szándék által vezérelve: hogy bosszút álljon.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások